Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El municipalisme català es manifesta contrari a la guerra i en suport a Ucraïna

Aquest dimarts a les set de la tarda nombrosos municipis d’arreu del país van convocar concentracions davant dels ajuntaments.

Ho van fer mitjançant una convocatòria promoguda pel Fons Català de Cooperació. Entre d’altres llocs de la comarca de l’Alt Penedès n’hi va haver a Vilafranca i a Sant Sadurní. A Vilafranca es van reunir més de 300 persones, en bona part ciutadans ucraïnesos que viuen a la comarca, junt també amb una àmplia representació política del consistori.
L’encarregada de llegir el manifest va ser la regidora de Cooperació i Solidaritat, Montse Arroyo, que destaca que cal, més que mai, una resposta unitària a aquest problema.
Desprès de la lectura del manifest es va donar la paraula a una representant del col·lectiu ucraïnès.
L’acte, com el divendres de la setmana passada, va acabar amb el cant de l’himne d’Ucraïna.
D’altra banda a Sant Sadurní unes 150 persones es van reunir aquest dimarts a la plaça de l’Ajuntament en la convocatòria de suport al poble ucraïnès i en defensa de la pau. La regidora de Cooperació, Marta Castellví, va iniciar l’acte i va donar pas a Lourdes Vergés, membre de l’ONG Fundipau, per la lectura del manifest.
L’acte, presidit per l’alcalde Ton Amat, comptava amb una àmplia representació del consistori. Per acabar l’alcalde va demanar un minut de silenci en memòria de les víctimes d’aquest i de tots els conflictes bèl·lics del món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: