Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Blanca Ferré serà la pregonera de la Festa Major 2022

Ho anunciaven dilluns al vespre els administradors, en una roda de premsa a la seu del Consell Comarcal.

El saló de plens del Consell Comarcal acollia dilluns al vespre la presentació de la persona que els administradors de la Festa Major de Vilafranca d’enguany han escollit per tal que en doni el tret de sortida amb el seu pregó.

Felip Ortega va ser l’encarregat, en nom del quintet d’explicar com havia anat la tria, i del perquè s’havien decantat per la dissenyadora de vestuari, modista i sastressa vilafranquina Blanca Ferré. Ortega comentava que van consensuar que volien algú que els ajudés a transmetre i comunicar la seva idea de retrobament, tornar a la festa i sobre tot alegria.

Ortega remarcava que treballen amb la voluntat de recuperar el màxim possible la normalitat a la Festa Major d’aquest 2022, i que el pregó del dia 28 n’ha de ser el primer exponent.

Un cop feta la presentació, Blanca Ferré es mostrava molt contenta i il·lusionada. També alleujada de poder-ho explicar, ja que feia alguns dies que havia acceptat la proposta.

Sense voler desvetllar res, Ferré explicava que ja te força idees al cap per donar forma al seu pregó, que espera transmeti la il·lusió i ganes de festa i recuperar els somriures que els administradors tenen en ment.

La presentació es feia el dia 7 de març, tot just abans del dia internacional de les dones, i Ferré reivindicava també el paper de la dona a la Festa Major i en aquest cas el seu com a pregonera.

Ferré és llicenciada en escenografia a l’Institut del Teatre de Barcelona i amb una àmplia vinculació amb la societat vilafranquina i, concretament, amb la Festa Major. Ha estat membre de la comissió de l’elaboració del Protocol i també del Consell de la Festa Major, del Ball de Gitanes -i el seu grup recuperador- i col·laboradora del Ball de Foc. A més, ha dissenyat i/o realitzat els vestuaris de diferents balls de la més típica.

També ha dissenyat i confeccionat el vestuari d’espectacles diversos i obres de teatre representades arreu, per exemple, la confecció del vestuari del musical ‘El Petit Príncep’. A més, ha dissenyat i confeccionat el vestuari de diferents personatges de la Cavalcada de Reis i el Carnaval de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: