Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ho té tot a punt per viure la nit més màgica de l’any

La Cavalcada de Reis presentarà novetats destacables, com l’habilitació d’un tram tranquil o la incorporació de 70 ballarins a la comitiva reial.

Vilafranca, un any més, ho té tot a punt per gaudir de la nit més màgica de l’any. La nit del cinc de gener, els carrers i places de la vila s’ompliran d’alegria il·lusió amb l’arribada de Ses Majestats, els Reis d’Orient.

La Cavalcada s’adapta als nous temps
Aquest 2024 la Cavalcada presentarà força novetats destacables, com la incorporació d’un tram tranquil per a persones amb el trastorn de l’espectre autista o amb altes sensibilitats auditives. Aquest mateix aspecte, que ja es va emprendre per la Festa Major passada, va tenir una gran acollida i ja es duu a terme en altres poblacions del país, com Mataró, que va ser un dels municipis pioners. En aquesta ocasió, la zona tranquil·la s’habilitarà a l’inici de l’avinguda de Catalunya, just al començar l’itinerari, fins a la rotonda que enllaça amb l’avinguda del Pla del Diable. En aquest indret, les músiques de les carrosses sonaran amb un volum més baix.

Lídia Romeu, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, posava en valor aquesta iniciativa, que permetrà que l’acte sigui més inclusiu i agradable per a tothom.

Les escoles de dansa a la Cavalcada
D’altra banda, la Cavalcada d’aquest any serà més vistosa i participativa que mai, amb la incorporació d’uns setanta membres nous, que el que en altres paraules suposa gairebé duplicar la comitiva reial actual. Per això, el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i l’empresa que dirigeix l’esdeveniment, Tàndem Produccions, es van posar en contacte amb les diferents escoles de dansa de la ciutat perquè, de manera desinteressada, 14 persones de cada acadèmia acompanyin als Reis, al Patge Raimon i als personatges de l’Arcàdia i l’Insòmnia.

En aquest sentit, l’Escola de Dansa Assumpta Trens acompanyarà al rei Melcior, l’Escola de Dansa AMPA Montagut al Gaspar i l’Escola de Dansa CAS al Baltasar. A més, els dansaires de l’Acadèmia Cascavells aniran amb la carrossa de les Joguines i la Golden Dance LAB amb els carboners i la Fosca. Precisament, el carbó tindrà més protagonisme, dotant-lo amb un estil més urbà amb la incorporació d’una locomotora que trencarà amb la solemnitat del seguici i una música pròpia creada per l’ocasió.

Des de l’Escola de Dansa CAS, la seva directora, expressa que van rebre la iniciativa amb molt bons ulls i que han estat assajant intensament perquè tot surti perfecte per una de les nits més especials de l’any.

Concretament, Xavi Arnabat ha estat el creador de les coreografies. Cusiné explica que aquestes són les mateixes per a cada rei, però que la de les joguines i la del carbó seran diferenciades i li donaran un altre to a la comitiva.

En atenció a això, la modista i figurinista vilafranquina Blanca Ferré ha estat la persona encarregada de confeccionar la més de la setantena de vestuaris per als integrants de les escoles de dansa. Ferré assenyala que va rebre l’encàrrec amb molta il·lusió, desvelant que les indumentàries s’adapten a l’estil dels vestits ja existents, que fan referència als orígens de cada rei.

El recorregut de la Cavalcada
Com és habitual, l’acte començarà ben puntual, a les 18:00 h de la tarda, des de l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa, per iniciar un llarg periple que enfilarà l’avinguda de Catalunya i transcórrer pels carrers d’Eugeni d’Ors, Pere el Gran, Noi Moliner fins a l’avinguda de Tarragona; rambla de Nostra Senyora per girar 90 graus cap al carrer de Sant Joan, plaça de Sant Joan i fins a arribar a la plaça de la Vila. En aquest instant, la comitiva s’aturarà perquè Ses Majestats s’adrecin des del balcó consistorial a tots els infants de la vila i l’alcalde, que per primera vegada FranCisco Romero s’estrena, faci entrega de la clau de la Ciutat als Reis perquè puguin entrar a totes les llars vilafranquines i repartir els regals tan esperats.

Finalment, el recorregut es reprendrà pel carrer de la Cort avall, fins a arribar a la Font dels Alls i baixar cap al carrer de General Prim i Hermenegild Clascar, tot plegat sense la pluja de caramels, un aspecte que ja es va eliminar fa uns quants anys per tal de garantir la seguretat dels espectadors.

Ara bé, mentre tots mirem al cel per a que la pluja no faci la guitza, des de Cultura ja han assegurat que, Ses Majestats, arribaran a la vila per repartir il·lusió.

Així doncs, després d’uns dies molt intensos per al Patge Raimon i tots els ajudants d’Arcàdia i Insòmnia, la vila ja espera amb candeletes l’arribada de Ses Majestats, els Reis d’Orient, la nit del 5 de gener. Els recordem que podran seguir l’acte en directe per Penedès Televisió i Ràdio Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: