Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La processó i l’entrada de Sant Fèlix reuneixen milers de persones pels carrers de Vilafranca

Les ganes de recuperar la normalitat s’han notat amb carrers i places plens per veure la processó i l’entrada de Sant Fèlix en aquesta festa major del 2022.

El ball solemne de l’Àliga va precedir la sortida de la processó a la plaça Jaume I.

Un dels integrants del ball, l’Albert Benach, transmetia les ganes dels balladors i balladores de participar i viure la festa amb total normalitat.

Des del ball de Diables, Martí Parellada, corroborava aquesta sensació. Els Diables, a més, estrenen aquest 2022 nou vestuari.

A la sortida de la processó també vam poder parlar amb un dels administradors, l’Ernesto Ginebra, satisfet per com està anant la festa i refermant el lema «la més desitjada».

Com és habitual, la pluja està fent acte de presència aquests dies però els administradors ja saben que s’ha de conviure amb les inclemències del temps. Ginebra parlava d’aquesta qüestió i també dels nervis previs a la tronada.

La processó de Sant Fèlix és un dels actes més esperats de la festa. La imatge del sant presideix el seguici dels balls folklòrics de Vilafranca, la Moixiganga de Sitges, els Falcons, les colles castelleres i la banda. Com és habitual, la processó, amb el tradicional recorregut pels carrers del centre, es va allargar. Al carrer de la Palma, on l’any 2019, els balls no van ballar en senyal de protesta per agressions violentes o sexistes viscudes anteriorment, hi havia un ampli dispositiu policial.

La processó va deixar moments divertits com quan els Diables van trobar la pregonera, Blanca Ferré, i la van convidar a encendre una carretilla.

El Drac entrava a la plaça Jaume I pels volts de tres quarts d’onze però l’entrada del sant es va fer esperar fins una hora més tard. Sant Fèlix va acabar entrant a la basílica al voltant de tres quarts de dotze, a les 23.43h.

Penedès TV ofereix aquest dimecres un programa especial de la processó i l’entrada de Sant Fèlix. El programa es pot veure a les 16.30h. i 21.30h. i dijous a les 12.30h.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: