Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquests dies s’apliquen canvis en les mesures de contenció de la Covid-19

El preu d’un test d’antígens a la farmàcia a partir d’aquest dissabte serà de, com a màxim, 2,94 euros.

Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, en una roda de premsa aquest dijous al migdia. La resolució es publicarà aquest divendres al BOE i entrarà en vigor l’endemà.

D’altra banda, el Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a la tercera dosi de la vacuna de la Covid per a tots els menors de 40 anys. La mesura permetrà augmentar la protecció contra la malaltia a les persones d’entre 18 i 39 anys, que encara no poden demanar cita per rebre la dosi de reforç.

Concretament a Catalunya i en l’àmbit escolar, el Departament de Salut ha explicat que a partir d’ara no es faran proves PCR als alumnes no immunitzats de secundària que hagin estat en contacte amb un positiu a l’aula. La indicació serà que es confinin durant 7 dies sense fer-los cap prova. Aquest és el segon canvi que s’incorpora en els protocols aquesta setmana, després d’haver començat el trimestre ja amb un protocol nou.

Una altra novetat destacada és que Catalunya ha activat aquest dimecres l’alta automàtica per als treballadors de baixa per Covid. La rebran al cap de set dies sense haver-la de demanar, i només caldrà que avisin el CAP si encara tenen símptomes i els cal allargar la baixa. L’objectiu és que els professionals sanitaris es puguin centrar en tasques menys burocràtiques i descongestionar l’atenció primària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: