Dimecres, 29 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya de vacunació de tardor contra la grip i la COVID-19 es desplega al Penedès

Els equips d’atenció primària estan immersos en la campanya de vacunació amb l’objectiu de protegir i immunitzar la població davant els virus respiratoris.

Fa tot just deu dies que ha començat al Penedès la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 als centres d’atenció primària per a les persones de 60 anys o més i per a la resta de col·lectius de risc. Les 3.600 persones que viuen a les residències de gent gran de la regió sanitària del Penedès van ser les primeres que van començar a rebre els vaccins, l’última setmana de setembre.

Els equips d’atenció primària estan immersos en la campanya de vacunació amb l’objectiu de protegir i immunitzar la població davant els virus respiratoris, que augmenten la seva circulació amb l’arribada de la tardor i l’hivern. Aquesta campanya està centrada en augmentar les cobertures de vacunació contra la grip i la COVID-19, especialment entre les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre la malaltia a persones de risc.

Ascen Casado és l’adjunta a la direcció de l’Equip d’Atenció Primària Penedès Rural.

Casado recorda que la COVID, igual que passa amb la grip, és un virus que muta i, per tant, requereix de vacunes diferents cada vegada.

La campanya de vacunació de la grip i la COVID-19 va adreçada en primera instància a les persones de 60 anys en endavant, les persones amb problemes de salut crònics, les persones amb immunosupressió, les dones embarassades o que acaben de parir i els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials.

Al CAP dels Monjos vam poder parlar amb algunes de les persones que tenien hora en el marc de la campanya.

Així mateix, aquest any també s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.
Judit García Moreno és pediatra al CAP dels Monjos.

Ja fa anys que s’administra la vacuna de la grip a infants amb condicions de risc. La infermera de pediatria Teresa Aribau apunta alguns matisos pel que fa a la campanya d’enguany, tant pel que fa a la grip com a la COVID-19.

L’administració de les vacunes es duu a terme amb cita prèvia als centres d’atenció primària. La cita s’ha de demanar a través de La Meva Salut, a l’apartat de ‘Cites’, al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP.

Amb aquesta campanya de vacunació de tardor, alineada amb els objectius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el Departament de Salut es planteja assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones de 60 anys o més i en el personal sanitari i sociosanitari, i superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: