Dissabte, 22 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca reinicia la tramitació del pressupost i espera tenir-lo aprovat a l’inici de l’any

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, va anunciar el passat 27 d’octubre que l’Ajuntament de Vilafranca aturava l’elaboració del pressupost per la supressió de la plusvàlua.

I és que el dia abans es va saber que el Tribunal Constitucional ha sentenciat contra l’impost de les plusvàlues, l’impost que cobren els ajuntaments per la venda, donació o l’herència d’un habitatge. Aquesta setmana passada el Govern espanyol va aprovar un decret llei per que els ajuntament puguin recuperar l’impost. Un decret que ha de passar la tramitació parlamentària, però que obre una via perquè els ajuntaments puguin, ben aviat, tornar a comptar amb la plusvàlua.

Després de l’Impost de Béns Immobles, la plusvàlua és la segona font més important de recursos de les hisendes locals. A Vilafranca, per exemple, suposa uns dos milions d’euros de mitjana a l’any. Malgrat que encara cal concretar com acabarà afectant la recaptació anual de l’ajuntament amb la nova plusvàlua, des de Vilafranca han reiniciat la tramitació del pressupost del 2022 i esperen portar-lo a aprovació en el Ple de desembre o com a molt enllà al gener.

El regidor d’Hisenda destaca la importància de poder aprovar un pressupost el més aviat millor, perquè tot i que el funcionament dels serveis es pot garantir amb una pròrroga, en canvi les inversions necessiten d’un pressupost nou.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: