Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La Policia Local fa una campanya de control dels VMP a Vilafranca al llarg d’aquesta setmana

La Policia Local fa una campanya de control dels VMP a Vilafranca al llarg d’aquesta setmana

La proliferació d’aquest tipus de vehicles i les conductes inadequades de molts del seus conductors han portat a engegar aquesta campanya de control i sancions de les infraccions.

Aquest tipus de vehicle, sobre tot el patinet elèctric, s’ha popularitzat molt darrerament i Ajuntament i Policia Local estan rebent moltes queixes al voltant de la conducció incívica i infractora de molts conductors. S’ha de tenir present que els patinets, com la resta de vehicles, han de circular per la calçada i tenen prohibida la circulació per voreres i zones de vianants. La sanció en cas d’infracció pot arribar als 200 euros.

Així mateix, és denunciable també la circulació amb aquests vehicles d’un nombre de persones transportades superior al de les places del vehicle. Per tant, en el cas que circulin dues o més persones en un VMP es pot multar amb 100€.

També se’ls poden aplicar, com a qualsevol conductor d’un altre tipus de vehicle, les sancions corresponents per conduir sota els efectes d’alcohol o drogues, utilitzar el telèfon mòbil o auriculars durant la conducció o no portar llum o elements reflectants en horari nocturn.
També es recorda que els VMP han de disposar del certificat de circulació que garanteixi el compliment dels requisits tècnics exigits a la normativa i que en cas d’infraccions causades per menors d’edats, han de respondre solidàriament de la multa imposada els pares, tutors, acollidors i guardadors legals o de fet.

La campanya s’allargarà fins diumenge 14 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: