Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca endureix la normativa sobre patinets i altres VMP

Vilafranca endureix la normativa sobre patinets i altres VMP

Després de la modificació de l’Ordenança Municipal de Circulació aprovada pel ple municipal, ha entrat en vigor a Vilafranca la nova normativa que regula l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal VMP.

Els VMP són vehicles d’una o més rodes dotat d’una única plaça i propulsat exclusivament per motors elèctrics. Poden proporcionar al vehicle una velocitat màxima per disseny compresa entre els 6 i els 25 Km/h. Només poden estar equipats amb un seient si estan dotats de sistema d’autoequilibri.

Els canvis a l’Ordenança municipal de circulació respecte al Reglament General de Circulació fixen que els patinets han de circular preferentment per carril bici o per la calçada. No poden circular per vies on la velocitat pot ser superior a 50 km/h. En illes de vianants i carrers residencials, únicament poden circular pel carril destinat a la circulació de vehicles, en el sentit correcte de la marxa, a màxim 15 km/h i respectant la prioritat dels vianants. No podran circular en cas d’aglomeració de vianants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: