Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca reformarà l’ordenança de circulació per tal de regular l’ús dels patinets elèctrics

L’any 2021 es van denunciar 159 conductors d’aquests tipus de vehicles, i aquest 2022 fins el mes d’agost se n’han denunciat 90.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i l’inspector de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, han presentat la campanya que durant aquesta setmana es durà a terme a la capital de l’Alt Penedès centrada en la utilització dels patinets elèctrics.

No és la primera que fa la policia local, però Joan Manel Montfort ha explicat que es van fent de manera periòdica per incidir sobre conductes inadequades i en aquest cas centrades en la conducció d’aquest tipus de vehicles.

Montfort també explicava que en el proper ple es portarà a aprovació una reforma de l’ordenança de circulació per adequar-la a la major presència i ús d’aquest tipus de vehicles. Donava també una dada. L’any passat es van posar 159 denúncies a conductors de patinets. I aquest 2022 fins a l’agost ja se n’han posat 90.

L’inspector Albert Romero apuntava també que hi ha una queixa i preocupació creixent entre la ciutadania al voltant de la proliferació d’aquests vehicles. Recordava que ja fa més d’un any que la llei estatal va considerar els patinets com a vehicles, i que per tant els seus conductors tenen les mateixes responsabilitats que per exemple els dels turismes.

D’aquesta manera se’ls hi apliquen totes les obligacions que la legislació de trànsit estableix per als conductors de vehicles. Per tant se’ls hi poden controlar les condicions de circulació, les parades i els estacionaments efectuats, els elements de protecció i el consum d’alcohol i drogues, entre d’altres.

Amb la reforma de l’ordenança de circulació que es vol tirar endavant, a Vilafranca serà obligatori que els conductors dels patinets portin casc, i es regularà els espais per els quals poden circular. Ho han de fer per la calçada, i poden circular per les voreres sempre i quan aquestes tinguin més de 5 metres d’amplada. En el cas de les illes de vianants, podran fer-ho sempre i quan circulin a una velocitat compatible amb els caminants.

Les sancions per un ús inadequat del patinet elèctric poden anar dels 100 a 200 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: