Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La ‘Plaça més castellera’ ha tornat a viure una Diada de Tots Sants plena d’emocions

Els Verds van deixar en intent el 3d9f, però van estrenar el 4d8a i la T8f, en una plaça de la Vila que va tornar a vibrar amb els castells després de dos anys sense poder-ho fer per la pandèmia

La plaça de la vila era plena aquest dilluns 1 de novembre, com en les grans diades, per tornar a viure una diada castellera plena d’emocions. Era la imatge del retorn a la ‘normalitat’ després de quasi dos anys sense castells. Gent vinguda d’arreu amb ganes de tornar a viure l’ambient del món casteller. Com acostuma a passar a les gran diades, els nervis i la tensió es van imposar, i el 3d9f que els Castellers de Vilafranca tenien ben assajat no va poder-se veure a plaça. El castell es va despenjar per dalt i va quedar en intent en la segona ronda.

Però els Verds ja havien obert la seva actuació amb l’estrena d’una construcció sempre complicada com és el 4d8a que van descarregar. A la segons ronda, en repetició van oferir també l’estrena, aquesta temporada de la T8f, i en tercera ronda van descarregar el 4d8. Per tancar una jornada que donades les circumstàncies es pot qualificar de brillant van treure’s l’espina de la setmana anterior i van descarregar el pilar de 6. La resta de colles convidades, Castellers de Sants, Capgrossos de Mataró i Xiquets de Tarragona van completar castelles de set, destacant les Torres de 7 dels de Mataró i els de Tarragona.

En acabar la diada, i després fer la tradicional xarrada a la colla, Sisco Benet explicava que estava content de com havia anat la diada, tot i que no havia sortit com s’esperaven.

El cap de colla dels Verds remarcava que cal continuar treballant per mantenir-se i recuperar el nivell del món casteller després d’un temps tant complicat.

Les emocions eren a flor de pell entre els membres de les colles, que tornaven a gaudir d’una gran diada castellera amb el públic a tocar en una plaça històrica com la de Vilafranca. Entre els qui seguien la diada hi havia castellers, com el Josep Bardalet que no s’havien posat la camisa però volien ser prop de la colla.

La diada de Tots Sants d’aquest 2021 ha estat també molt seguida per els mitjans que cobreixen informació castellera, ja que era de les primeres en que es podia parlar de que era com les d’abans de la pandèmia.

Aquest fet ha portat a que hi hagués una gran demanda per poder ser a la plaça, també entre personalitats del món de la política i associatiu català que volien ser presents a la diada.

Tot plegat ha representant per l’Ajuntament un esforç organitzatiu per poder encabir a tothom i recuperar els ambients de les grans ocasions a la plaça de la Vila. L’alcalde, Pere Regull, es mostrava satisfet també de com havia funcionat la jornada.

Una diada castellera que ha portat molta gent a Vilafranca, que va omplir la plaça de la Vila, i que va tornar a donar l’ambient d’una gran jornada que van notar comerços i establiments propers, amb força afluència mentre va durar la diada.

Tots Sants d’aquest 2021 serà recordat doncs, més enllà dels castells fets a plaça que també, per haver permès recuperar la normalitat en una de les activitats culturals i social més importants de l’any a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: