Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest curs escolar la Covid està incidint més en l’educació infantil i primària

Això passa probablement per ser, l’infantil i primària, una franja no vacunada i pel relaxament general de la societat.

El curs escolar va començar al mes de setembre amb unes bones expectatives pel que fa a la Covid-19 si tenim en compte les dades epidemiològiques d’aquell moment. I és cert que l’educació secundària no està patint gaires contagis gràcies a la vacunació entre els alumnes majors de 12 anys. No és el cas de l’educació infantil i primària que segueix registrant alguns casos de Covid a les aules. A l’escola Estalella van iniciar el curs amb 3 positius. Ho explica la directora Mònica Calaf.

No obstant, els centres educatius han modificat algunes de les mesures restrictives que marca el protocol Covid. El que continua com l’any passat és el procediment d’actuació quan es detecta un positiu. Es contacta amb el gestor Covid i la mateixa unitat encarregada s’acosta a l’escola per a fer un cribratge de la classe al complet.
A l’escola Montagut han viscut també aquest procés les darreres setmanes.
Actualment tenen 6 grups de primària confinats, 5 dels quals tornaran dilluns a classe. El director, Josep Maria Lluró, confirma que estan notant més incidència a primària que a secundària.
Lluró atribueix, sobretot, aquesta diferència de casos entre primària i secundària al fet que uns estiguin vacunats i altres no.

No només els centres educatius es veuen afectats aquest curs, també les escoles d’extraescolars com és el cas de l’Escola de Música Maria Dolors Calvet. Ara per ara tenen 2 grups de cant coral de 30 persones tancats. Segons el director Carles Sanz enguany, que les classes són totalment presencials, han tingut una mica més d’incidència.
A banda del factor vacuna, els centres opinen que hi ha un cert relaxament a la societat que han produït nous contagis. El conseller d’educació Josep-González Cambray, en la seva visita a Sant Sadurní aquesta setmana, va referir-se a com el comportament del virus a la societat es reflecteix a les escoles.
Malgrat els darrers contagis en centres educatius de Vilafranca, l’hospital comarcal continua amb una baixa pressió assistencial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: