Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut manté les recomanacions per fer front a la grip i la COVID tot i el descens dels contagis

L’onada de grip ha superat el pic epidèmic i actualment el nivell de transmissió és moderat, mentre que la incidència de la COVID-19 continua baixant.

Segons el Departament de Salut, la pressió assistencial als serveis d’urgències hospitalaris s’estabilitza i als d’atenció primària tendeix a la baixa, malgrat que segueixen en valors elevats.

L’onada de grip ja ha superat el pic epidèmic i actualment el nivell de transmissió és moderat. No obstant això, es detecta un augment de la incidència de grip en la població pediàtrica, la qual cosa podria indicar, igual que l’any passat, l’inici d’un segon pic d’aquesta infecció respiratòria. Així ho indiquen les últimes dades setmanals del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya (SIVIC).

Per evitar complicacions en cas de contagis, Salut fa una crida a vacunar-se de grip i COVID com a millor mesura de prevenció si no es tenen les vacunes al dia, i recorda que és accessible a tot Catalunya i a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: