Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Salut recomana prudència amb la població fràgil davant el creixement de virus respiratoris

Segons el Departament de Salut, els centres sanitaris tenen una activitat que, de moment, es considera habitual per a la temporada epidemiològica d’hivern.

Les dades de la darrera actualització setmanal del Sistema d’Informació per a la Vigilància d’Infeccions de Catalunya (SIVIC) indiquen que es manté la tendència ascendent d’onada epidèmica de la grip i del virus respiratori sincicial (VRS) i que la incidència de la COVID s’estabilitza, amb una baixada d’ingressos relacionats a hospitals.

Segons aquestes dades, la distribució de virus mostra que el de la grip és el més freqüent, amb un 22,6% de les mostres, seguit del rinovirus, amb gairebé el 18%, de la COVID, amb prop del 15%, i del VRS, amb el 13%. En la població pediàtrica, la positivitat dels multi-tests mostren també la grip com el virus més circulant, en un 42%, i en ascens respecte de la setmana prèvia, seguit del VRS, amb prop del 19%, que continua en descens.

Per prevenir la transmissió de les infeccions respiratòries, Salut recomana a la ciutadania les mesures preventives habituals, com rentar-se les mans adequadament i sovint, tapar-se el nas i la boca amb un mocador d’un sol us a l’esternudar o tossir, ventilar els espais tancats, usar mascareta si es tenen símptomes respiratoris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: