Dissabte, 4 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca cedeix a l’INCASOL una finca per promoure 36 pisos de protecció oficial de lloguer

Un dels acords destacat de la sessió de ple ordinària que es va celebrar aquest dimarts al vespre ha estat aquest.

Al juny de 2019 es va signar un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Vilafranca, l’Agència Catalana de l’Habitatge i l’Institut Català del Sol per al desenvolupament d’habitatge amb protecció oficial i ara s’ha acordat cedir un terreny del carrer Glòria Lasso per promoure el desenvolupament d’habitatge de protecció oficial de lloguer. És un solar de 772 metres quadrats en el que s’hi poden construir fins a 36 habitatges que en el període de 30 anys han de ser de lloguer social. Les obres han de començar abans de 3 anys i han d’estar finalitzades en 5 anys com a màxim. La regidora d’Habitatge, Lourdes Sánchez, remarca que la proposta s’inclou en el pla d’habitatge.
Eladio Garcia de Cs hi votava a favor amb la tranquil·litat que el planejament municipal garanteix la continuïtat de la destinació social.
Ramon Arnabat de VeC també hi votava a favor però alertava que un cop passin 30 anys no es garanteix que els pisos continuin sent de lloguer.
Maria Ramon de la CUP apuntava que enlloc de nova construcció caldria incentivar l’entrada al mercat de lloguer dels pisos buits.
En nom d’ERC, Maria Sardà, valorava l’acord com una bona notícia però demanava més accions per intensificar les polítiques d’habitatge.
L’acord es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups. D’altra banda un altre dels acords destacats de la sessió va ser la aprovació inicial i per unanimitat del Pla Director de Cooperació i Drets Humans de Vilafranca del Penedès 2021-2025. La sessió va debatre també diferents mocions dels grups municipals. Les dues que presentava ERC van ser rebutjades pels vots en contra del govern. Una proposava un pla per a la reactivació econòmica i social de Vilafranca. En aquest cas el govern assenyalava que el pla ja està en marxa.
La segona moció proposava una moratòria de llicències de bars al barri de la Girada, i en aquest cas el govern assenyalava que la moratòria podria aturar les llicències d’activitats comercials durant un any i mig al barri. En aquesta segona la CUP es va abstenir, assenyalant que caldria fer una anàlisi a nivell social i de convivència al barri. Tot seguit es va aprovar per unanimitat una moció de VeC reclamant l’aprovació d’un nou contracte programa i una addenda per l’any 2021 per part de la Generalitat. La següent moció la presentaven VeC i ERC, de rebuig al projecte de la línia elèctrica de molt alta tensió Clúster Begues, i va rebre el suport de tots els grups, excepte l’abstenció de Cs. La formació taronja presentava una moció per al seguiment de les mocions aprovades en la present legislatura. Es plantejava crear una comissió de seguiment i el govern la va rebutjar. L’alcalde, Pere Regull, negava manca de transparència.
La moció va rebre el suport d’ERC, CUP i VeC, però va ser rebutjada per part de l’equip de govern. Finalment tots els grups municipals, excepte Cs van presentar una moció en nom de l’Agrícol de suport al Correllengua 2021. La moció la va defensa el portaveu del Correllengua, Jaume Claramunt.
La moció es va aprovar amb l’únic vot en contra de Cs.

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: