Dijous, 21 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’inaugurarà una reproducció de la imatge de la Mare de Déu de Foix a Santa Maria

S’inaugurarà una reproducció de la imatge de la Mare de Déu de Foix a Santa Maria

Aquest dissabte al final de la missa de les 20h tindrà lloc la benedicció i inauguració d’una reproducció de la imatge de la Mare de Déu de Foix que serà col·locada a la capella de Sant Jocund.

Aquesta reproducció ha estat realitzada pels tallers Artesania Tintoré de Gavà, i promoguda i sufragada per l’Associació Cívica del Santuari de la Mare de Déu de Foix, la parròquia de Santa Maria de Foix i les parròquies de Vilafranca. Recordem que la imatge de la Mare de Déu de Foix, de la qual se n’ha fet ara una reproducció per a la basílica de Santa Maria de Vilafranca, es venera en les seves festes al Santuari de la Mare de Déu de Foix i la resta de l’any es pot trobar a la parròquia de Sant Genís de Torrelles de Foix. La capella de Sant Jocund, la primera entrant a la basílica per la dreta, estava decorada fins fa poc només amb un plafó de ceràmica dedicat a aquest sant copatró de Vilafranca, obra de Josefina Via. El 7 de gener de l’any passat, s’hi van col·locar el conopeu i el tintinacle, els símbols basilicals perduts l’any 1934 i recuperats amb motiu de la celebració del centenari de la concessió del títol de basílica a l’església de Santa Maria de Vilafranca. I des del 31 d’agost de 2020, i durant un any, hi havia també la imatge de Sant Fèlix, que habitualment custodien a casa seva els administradors de la Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: