Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La processó del dia 31 fa viure els sentiments més semblants als d’una Festa Major normal

Quan passaven vint minuts de les sis de la tarda es va iniciar el recorregut circular i en circuit tancat de la processó de la Festa Major del 2021.

Ha estat la única ocasió en que s’ha pogut veure junts i per ordre tots els balls del seguici festiu, excepte les colles castelleres. L’acte va generar molta espectació i va ser dels primers en esgotar les 2.000 entrades que es van posar a disposició. El públic que hi assistia es mostrava content i il·lusionat.

Tothom tenia la sensació de viure un esdeveniment que els acostava a la normalitat.

També es vivia amb ganes des del cantó dels balls, que a més ja havien tingut una sensació de certa normalitat al matí amb l’actuació a la plaça de la Vila.

El cap de la tècnica dels Falcons assenyalava que va ser un moment molt especial per a la canalla de la colla, perquè alguns no havien participat mai fins ara en una processó.

També els balladors adults trobaven a faltar la possibilitat d’actuar al carrer i amb tot el seguici, com ens ho explicaven dos membres del Ball de Bastoners.

L’experiència era completament nova. No s’havia fet mai un recorregut circular on tots els elements del seguici ballaven alhora i la gent els veia passar asseguts en les 2.000 cadires que es van distribuir per la rambla de la Generalitat, al barri de la Girada.

Des del servei de Cultura, junt amb els administradors, porten dos anys ideant i a prenent com es poden realitzar actes que recullin l’esperit de la festa, però mantenint les condicions de seguretat per la pandèmia.

També els administradors es mostraven satisfets d’haver pogut viure un acte principal de la festa.

Inicialment estaven previstes dues voltes a la rambla, però els balladors tenien tantes ganes d’actuar que finalment se’n va fer una. Una reunió a peu de carrer entre administradors i Cultura va determinar que la processó s’aturés quan faltaven 15 minuts per les nou de la nit. El Sant del cantó de l’escola Dolors Piera. A les nou es van apagar els llums i va esclatar un castell de focs, tots els balls van ballar i també les colles castelleres locals van plantar pilars i es donava per tancat el Sant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: