Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa Major ha viscut la processó del dia 31 més estranya dels darrers anys

El fort temporal de pluja, vent i pedra que hi va haver a les tres de la tarda d’aquest dimecres va ocasionar molts desperfectes i també va fer entrar la por al cos.

A més cap previsió meterològica havia advertit que es pogués produïr una situació tant violenta. Això va fer que s’obrissin dubtes respecte de les previsions. Alguns contradictòries i davant la possibilitat que es repetís un fort ruixat es va fer una reunió i es va decidir anul·lar la processó.
La decisió va deixar amb la moral molt baixa als representants dels balls i als col.laboradors de la Festa Major, desprès de dos anys sense veure la processó d’entrada del Sant a casa de l’administrador.
De tota manera es va resoldre convocar una segona reunió a les nou del vespre amb representants de tots els balls decidir si es feia una entrada del Sant sense processó.

Finalment, però, la tarda i vespre es van viure amb completa tranquilitat climatològica i les ganes dels balls i de la gent de poder viure la festa completa van fer prendre la decisió de començar la processó des de la basílica de Santa Maria, com sempre, però a una hora insòlita, a dos quarts de deu de la nit.

Davant de l’església, l’administradora Mariona Gusi, parlava de la complexitat de gestionar una situació com aquesta.

El més sorprenent és que avisant amb només mitja hora de temps la plaça comptava amb tots els balls, i estava plena de públic.

La processó l’encapçalava el Drac, seguit de Diables, Ball d’en Serrellonga i l’Àliga. Les úniques figures que no van sortir van ser els Gegants, per precaució, tot i que sí que vana anar a processó els geganters. Tampoc va faltar la novetat d’enguany, la Moixiganga de Sitges. La seva cap de colla, Ona A
A ells també es va tocar viure les anades i vingudes de les decisions d’última hora provocades pel temporal de la tarda. Finalment algun dels seus components no va poder participar d’aquest darrera processó.

Així doncs el Sant sortia de Santa Maria a quarts de deu de la nit, amb l’actuació de tots els balls.
Al capdavant de la processó el Drac, i tot seguit els elements de foc amb els balls de Diables i de Serrallonga. També l’Àliga i la resta de balls. Amb Nans, Cotonines, Panderetes, Pastorets i Cercolets.

Tot seguit continuen a la processó el Ball Pla, Figuetaries, Bastoners, Panderos i el ball de Gitanes. Desprès van fer les primeres figures els Falcons i les colles castelleres. La figura del Sant anava acompanyada per la Moixiganga de Sitges i finalment, i des de l’any 2017, a la processó del 31 la banda que tancava el seguici era la de l’escola de música de Vilafranca.

En alguns carrers determinats els elements de foc no petaven, perquè el temporal va impedir que es poguessin retirar tots els cotxes del carrer. La processó va durar gairebé tres hores, arribant ja el dia 1 de setembre a les 12 i vint minuts a casa de l’administrador Rai Escofet, al carrer Pere Giró del barri del Pla del Diable

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: