Dimecres, 22 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca signa un conveni per al funcionament de la Junta Arbitral de Consum de Vilafranca

Vilafranca signa un conveni per al funcionament de la Junta Arbitral de Consum de Vilafranca

La Junta Arbitral de Consum de Vilafranca es va constituir l’any 1994 i des de llavors s’han tramitat gairebé 1.500 sol·licituds d’arbitratge.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha signat aquest mes de juliol un conveni de cooperació entre l’Ajuntament, l’Agència Catalana del Consum (ACC) del Departament d’Empresa i Treball i el Ministeri de Consum del govern espanyol per donar continuïtat a la Junta Arbitral de Consum Municipal.

La Junta Arbitral de Consum de Vilafranca es va constituir l’any 1994 i des de llavors s’han tramitat gairebé 1.500 sol·licituds d’arbitratge. Tenint en compte l’experiència positiva de tots aquests anys en la resolució extrajudicial de conflictes de consum, els governs autonòmic, estatal i municipal han apostat per renovar l’acord per al funcionament d’aquest organisme, mitjançant el qual es comprometen a treballar conjuntament per establir un sistema d’informació recíproc per al bon funcionament del sistema arbitral de consum.

Així mateix, se sol·licitarà, en el termini d’un any, l’acreditació com a entitat de resolució alternativa de litigis de consum de la Comissió Europea, per poder resoldre extrajudicialment els conflictes plantejats pels consumidors en relació amb les empreses establertes a la Unió Europea.

L’arbitratge de consum és un procediment voluntari que ofereix a les persones consumidores i a l’empresariat la possibilitat de resoldre amb caràcter vinculant i executiu, i de manera objectiva i gratuïta, els conflictes de consum.

Actualment a Vilafranca hi ha 616 establiments adherits a l’arbitratge de consum que es poden identificar mitjançant un adhesiu identificatiu o consultant el cens al web de consum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: