Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat destina 1 milió d’euros a incentivar l’ús de most concentrat rectificat

La iniciativa s’ha explicat aquest dimarts a la Cimera del Cava, celebrada a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, i la directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells, han exposat aquest dimarts a Vilafranca, davant la Cimera del Cava, les mesures i projectes impulsats per la Generalitat per millorar la sostenibilitat del sector. Les actuacions estan encaminades a equilibrar l’oferta i la demanda de raïm i a la promoció dels productes catalans a l’exterior. Una de les línies estratègiques és impulsar la substitució de l’ús de sucre pel de most concentrat rectificat, un líquid transparent, viscós i amb una altíssima concentració de sucres naturals que s’obté del raïm.

La consellera ha anunciat que el DOGC ha publicat aquest dimarts una línia d’ajuts per valor d’un milió d’euros per aquells elaboradors que utilitzin most concentrat rectificat. Durant la Cimera també s’ha explicat que l’INCAVI està treballant juntament amb el clúster INNOVI la posada en marxa d’un projecte per produir most concentrat rectificat als propis cellers i analitzar diferents tècniques de conservació del most.

Pel que fa a projecció exterior, el Departament està desplegant a través de Prodeca un programa de promoció i comercialització dels vins de les DO catalanes i del cava als mercats xinès i estatunidenc.

L’acció està finançada amb 2,5 milions d’euros provinents del programa ‘European Quality Wines: Taste The Difference’.

Jordà ha afirmat que el principal repte a tractar a la cimera del cava és l’equilibri entre oferta i demanda i ha insistit en la necessitat de consens.

A la Cimera del Cava, impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, hi participen representants dels viticultors, dels elaboradors, les cooperatives i les principals empreses elaboradores de cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: