Divendres, 28 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El secretari general d’Indústria i PIME Raúl Blanco visita el Penedès

El secretari general d’Indústria i PIME Raúl Blanco anima a la indústria pendesenca a presentar projectes per rebre les ajudes dels fons europeus i estatals

Aquest dilluns, el secretari general d’Indústria i PIME del govern espanyol Raúl Blanco va visitar Vilafranca i la comarca, acompanyat del tinent d’alcalde de l’Ajuntament Francisco Romero. Blanco va aprofitar la visita per donar detalls del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Aquest està dotat de 70 mil milions d’euros de transferències des de la Unió Europea pel període 2021-2023. D’aquests diners, el 23% (és a dir, uns 16 mil milons d’euros) aniran dedicats a la modernització del teixit empresarial. Pel que fa a la indústria són al voltant de 3.800 milions d’euros, entre els que hi ha 2.300 milions d’euros dedicats íntegrament a línies de suport a la inversió industrial.
A més, Blanco afegia que aquestes ajudes seran complementades amb les ajudes que ja estaven contemplades als pressupostos generals de l’Estat.
Per tant, entre les aportacions europees i les estatals, està previst que s’injectin a la indústria espanyola uns 5.000 milions d’euros en tres anys. Aquests diners es poden destinar tant a projectes individuals com a projectes grupals.

Blanco explicava que el Penedès té un teixit productiu molt variat i que, per tant, té possibilitats de rebre aquestes ajudes.

Pel que fa a Robert Bosch, una de les plantes que es podria reconvertir, Blanco està esperançat, tot i que matisa que aquest és un cas complex que ja ve d’abans de la pandèmia.

Blanco va insistir que la clau és que el Penedès presenti el major nombre de projectes possibles per rebre aquestes ajudes europees i estatals. Al mateix temps que remarcava que, com el projecte s’allargarà durant tres anys, aquells que ho desitgin poden esperar-se a madurar la idea i fer-ho més endavant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: