Divendres, 31 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca senyalitza els passos de vianants per a la seguretat de les persones amb TEA

S’ha iniciat la senyalització de passos de vianants amb pictogrames que afavoreixen l’autonomia i seguretat viària de les persones que tenen diagnosticat un Trastorn de l’Espectre Autista.

La primera actuació de senyalització s’ha fet el pas de vianants elevat al carrer Igualada, a l’alçada del parc de Llevant i de l’escola Mas i Perera i molt a prop del CAP Vilafranca Nord.

La regidora de Salut i Consum, Anna Doblas, ha explicat que fa temps que treballen de manera transversal amb diferents serveis municipals, i amb la col·laboració de l’associació ‘Autisme amb Futur’, accions que millorin el dia a dia i la qualitat de vida de les persones amb TEA i les seves famílies.

Una d’aquestes accions consisteix a pintar aquests quatre dibuixos acompanyats dels textos que descriuen la seqüència de les accions que s’han de realitzar per travessar el carrer. El regidor de Via Pública, Ricard Rafecas explicava que és una primera acció que ara es farà en 80 dels 3.000 passos de vianants que hi ha a Vilafranca.

Per la seva banda, les representants d’Autisme amb Futur, Dolors Garcia i Trini Bové, recordaven que les persones amb autisme són pensadors visuals i els pictogrames els ajuden a memoritzar accions quotidianes.

Progressivament es pintaran amb aquests pictogrames passos de vianants distribuïts de forma estratègica per tota la ciutat. Els treballs els executarà la Unitat de Serveis de l’Ajuntament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: