Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’INS Milà i Fontanals acull per segon any les proves PAU per alguns alumnes de Vilafranca

144 alumnes fan a partir d’avui les proves d’Accés a la Universitat a l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca. Són alumnes d’aquest mateix institut i també de l’Eugeni d’Ors.

Des de l’Institut han preparat 9 aules per tal de poder acollir aquestes proves per segon any, una aposta que consideren és important per el que aporta de tranquil·litat també als alumnes vilafranquins que poden fer aquests exàmens al mateix municipi.

El director del Milà i Fontanals, Josep Mateu, remarcava que han hagut de fer un esforç organitzatiu per poder disposar d’aquestes aules en un moment en que el centre es troba encara a ple rendiment.

En aquest cas en aquest centre s’examinen alumnes del Milà i Fontanals i de l’Eugeni d’Ors, que ocuparan fins divendres sempre la mateixa aula i la mateixa taula per fer totes les proves, siguin de la matèria que siguin. Mateu considera que poder-se examinar a Vilafranca treu una mica de pressió a uns dies de molts nervis.

Aquest matí han encetat els exàmens amb les proves de castellà, que en general ens comentaven que els ha anat força bé. L’Aron Rodríguez i la Meritxell Pablos del Milà ho explicaven així en sortir del primer exàmen.

El cas de l’Adriana Pérez, alumne del Milà, és un xic diferent, ja que ella té clar que vol fer cicles d’artístic i per tant no necessita la selectivitat. Tot i això considera que després d’estudiar dos anys calia fer-la.

També des del Milà l’Anna Jiménez comenta que l’examen de castellà ha estat senzill, i que poder fer les proves al propi centre estava força bé. Una sensació que també tenia Xesca Hill, alumna de l’Eugeni d’Ors.

Les sensacions en general de l’examen de castellà han estat positives, i a partir d’aquí els mateixos alumnes s’han d’anar organitzant de cara als propers dies. El Joan Mata, de l’Eugeni d’Ors, explica que fins demà ja no té més exàmens.

Alumnes d’altres instituts de Vilafranca han anat a fer les PAU a Vilanova, com s’havia fet fins el curs passat.

Les proves, com ja es va fer l’any passat, s’han esglaonat en quatre dies, per tant fent menys exàmens cada dia i mirant també que hi hagi menys alumnes a cada aula per respectar les mesures COVID.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: