Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nous estudis d’FP al Milà i a l’institut El Foix

El Departament d’Educació tendeix a l’especialització dels centres en el disseny de l’oferta d’estudis de FP.

Com avançàvem aquest dilluns, l’oferta de cicles formatius presenta novetats a l’Alt Penedès de cara al proper curs. A Vilafranca, l’institut Milà i Fontanals incorpora el cicle formatiu de grau mitjà de Guia en el Medi Natural i de Temps de Lleure. D’aquesta manera, el centre vilafranquí completa la seva oferta d’estudis de formació professional vinculats a l’esport i es converteix en referent d’aquest àmbit al Penedès.

Ho explica la coordinadora de Formació Professional dels Serveis Territorials del Departament d’Educació al Penedès Sònia Mora, que assistia aquest dimecres a la presentació de la Fira de les Professions del Penedès promoguda per l’Ajuntament de Vilafranca.

El Milà també incorpora pel proper curs els ensenyaments d’arts escèniques de grau superior de Tècniques d’Actuació Teatral, que dóna continuïtat al seus batxillerats artístic i d’arts escèniques.

El Milà també té oferta d’ensenyaments de FP de la branca sanitària, amb el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Cures Auxiliars d’Infermera i el Superior de Documentació i Administració Sanitàries.

D’altra banda, a Santa Margarida i els Monjos, l’Institut El Foix estrenarà el cicle formatiu de grau mitjà de Gestió Administrativa.

També en aquest centre s’impartirà el Pla de Transició al Treball per a joves sense l’ESO d’Auxiliar de Vivers i Jardins, que substitueix el d’Auxiliar de Manteniment i Reparació de Vehicles de Mobilitat Personal.

La tendència que segueix el departament d’Educació és concentrar els estudis i especialitzar els centres. D’aquesta manera, a Vilafranca, l’institut Alt Penedès ofereix els cicles de la branca industrial; l’Eugeni, d’administració, informàtica i logística; i el Milà, d’esports, sanitat i arts. A Sant Sadurní, l’Inter concentra estudis d’administració i atenció a les persones; i l’Escola de Viticultura i Enologia, els cicles agroalimentaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: