Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sindicats, empreses i administració local celebren la constitució d’un nou govern

El Parlament de Catalunya votarà demà divendres la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. El fet de ‘tenir un govern’, més enllà de les repercussions a nivell de país, desencallarà diverses qüestions en l’àmbit local i comarcal.

ERC i Junts van anunciar a principis de setmana un preacord que ha desencallat, després de tres mesos, les negociacions entre les dues formacions i que, finalment, s’ha concretat en un pacte per formar un govern de coalició entre els 2 partits. El nou govern comptarà amb catorze departaments, set en mans d’ERC i set en mans de Junts.
El desbloqueig polític que permetrà investir Aragonès president de la Generalitat ha arribat 93 dies després de les eleccions del 14F i 9 dies abans que es convoquin automàticament noves eleccions, el 26 de maig, dimecres que ve.
L’administració local, empreses i sindicats celebren la notícia. Des de l’Ajuntament de Vilafranca, el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda Aureli Ruiz espera que el govern sigui estable i que pugui, per tant, aprovar uns nous pressupostos dels que dependran les arques municipals.

Per part del Consell Comarcal, el vicepresident Albert Tort explica que ens trobem en un punt de partida per recuperar l’estabilitat que permetrà abordar reptes a nivell comarcal.

Des de la Federació Empresarial del Gran Penedès, l’acord de govern se celebra malgrat lamentar-ne la tardança en un moment de gran dificultat, tot just quan es comença a dibuixar la reobertura post pandèmia. La FEGP demana que es compleixi el compromís d’ un govern cohesionat que afronti els reptes actuals derivats de la crisi sanitària. La prioritat – diuen els empresaris del Gran Penedès- és aquesta: la de garantir una administració forta que treballi per a la recuperació. Així ho explica la seva presidenta, Neus Lloveras.

Els sindicats també es mostren satisfets amb l’acord que evita la repetició d’eleccions. CCOO de Catalunya explica en un comunicat que ‘‘el nou govern té el repte immediat de confeccionar pressupostos (…) per donar resposta a la recuperació de l’activitat econòmica, que ha de basar-se en una aposta pels serveis públics i la protecció social.’’
Albert Rodríguez, coordinador de CCOO de l’Alt Penedès i Garraf, explica que el sindicat serà propositiu, però també exigent amb el nou govern.

El que encara no està clar és quin dia Aragonès prendrà possessió com a 132è president de la Generalitat. A partir d’aquest moment, començarà a nomenar als consellers que formaran part de l’executiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: