Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sis municipis de l’Alt Penedès disposaran d’un caixer mòbil per combatre l’exclusió financera

Aquests pròxims dies la Diputació de Barcelona posarà en marxa un servei de caixer mòbil per a persones de municipis de menys de 5.000 habitants.

A l’Alt Penedès, un total de sis municipis es veuran beneficiats de l’arribada d’aquest nou servei, adjudicat a l’empresa Prosegur per un import de 434.000 euros.

En concret, els veïns de Puigdàlber, les Cabanyes, Castellet i la Gornal, Pacs del Penedès, Pontons i Santa Fe podran començar a treure diners en efectiu a través del nou caixer mòbil, amb qualsevol targeta i amb independència de l’entitat de crèdit amb la que els usuaris tinguin el compte bancari.

Es tracta d’un vehicle adaptat i homologat, amb personal autoritzat per ajudar al correcte funcionament del servei, les funcions que ofereix i la seva seguretat. Ho explica l’alcalde de les Cabanyes, Agustí Vallverdú.

A municipis com les Cabanyes, que no disposen de servei bancari i financer des de fa més de 25 anys, el caixer mòbil que impulsa la Diputació és un servei molt benvingut.

D’altra banda, municipis com Castellet i la Gornal, també veuen positiva l’arribada d’un caixer mòbil, tot i que el servei s’haurà de centralitzar a la Gornal.

Pel seu alcalde, Xavier Revuelta, el vehicle adaptat de la Diputació, més que un benefici és, sobretot, un servei necessari, en especial per la gent gran.

I és que un dels principals problemes amb el que es troben molt veïns de municipis que no compten amb un caixer automàtic o oficina bancària, és l’obligació de desplaçar-se a un altre nucli urbà que sí que disposi d’aquests serveis. Sobretot, la població envellida.

Pels veïns d’aquestes demarcacions, l’arribada d’aquest caixer mòbil els aportaria un benefici tan simple, però tan important a la vegada, com treure diners en efectiu sense moure’s del seu municipi.

A través d’una ruta programada, aquest nou servei visitarà un cop al mes els municipis de menys de 1.000 habitants i dos cops al mes als que tinguin més de 1.000 habitants. Una decisió, que des del Consell Comarcal de l’Alt Penedès veuen insuficient.

El seu president, Xavier Lluch, creu que l’administració pública ha de pressionar més a les entitats bancàries, perquè no centralitzin els seus serveis únicament a les grans urbs del país, sinó també als petits pobles, on també és necessari disposar de caixers o oficines per evitar l’exclusió financera.

Amb tot, l’objectiu de la Diputació de Barcelona és oferir aquest servei durant els pròxims dos anys, amb l’opció de prorrogar-se durant dos anys més. A més, la Generalitat també impulsarà durant la segona meitat d’aquest any un altre servei de caixer mòbil, que donarà servei a 503 municipis catalans sense oficina bancària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: