Dimecres, 22 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha completat una diagnosi de les necessitats del sector

Ha de ser una eina per tal de centrar en quins camps cal millorar la formació que s’ofereix des de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, recollint els neguits dels diferents actors del sector.

Després de força temps de treball de camp, ja que la situació de pandèmia ha dificultat una mica més la recollida de les dades i la realització de les enquestes i entrevistes, s’ha presentat l’estudi sobre les necessitats formatives en l’àmbit de l’enoturisme que ha realitzat l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

La directora de l’Escola, Ester Garcia, va explicar que ja fa 5 anys que treballen amb aquesta visió de formació arreu del territori català i mirant de recollir les diferents sensibilitats de cada un dels actors en el sector enoturístic; però que detectaven també canvis constants i ràpids que calia mirar d’incorporar a la formació. Amb aquesta aportació feta des del propi sector com destacava Garcia, la intenció és poder millorar l’oferta formativa de la pròpia Escola.

L’estudi ha de ser un punt de partida per tal de poder completar aquesta formació en un sector creixent i cada cop amb més incorporacions com el de l’enoturisme, i que necessita també una major coordinació entre cellers, restaurants i allotjaments. Entre les necessitats formatives que s’han detectat hi ha millorar l’atenció al públic i a les persones visitants; la gestió i planificació de l’enoturisme (línia de negoci) de l’establiment; i la incorporació de l’enoturisme en les activitats agrícoles i vitivinícoles.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort, posava en valor l’aposta que fa el propi sector per una formació cada cop més especialitzada i destacava que des de l’Escola d’Enoturisme se’ls ha de donar suport i poder-ne detectar les necessitats.

Aquest estudi sobre les necessitats formatives en l’àmbit de l’enoturisme es pot consultar a la pàgina web de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: