Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat el Ple de maig marcat per el comiat a Mònica Hill

Pere Regull iniciava la sessió explocant que no era un ple ordinari perquè la setmana passada es va produir un fet que mai haurien volgut viure.

Regull va parlar de la relació d’amistat, malgrat la discrepància política.
L’alcalde va donar la paraula als representants de cada grup, començant per el de la regidora. Pere Sàbat, assenyalava que Hill ha representat la veu republicana de forma exemplar.
Eladio Garcia de C’s es va fer seves les paraules de l’alcalde i va mostrar el seu trasbals per la pèrdua.
Ramon Arnabat de VeC destacava també la tasca de Mònica Hill també com a activista del camp de l’ecologia i el medi ambient.
Per la seva part el portaveu del grup de la CUP, Noel Viñas, apuntava que va ser una lluitadora en la defensa dels Països Catalans.
El socialista Francisco Romero s’afegia a totes les paraules i posava en valor el seu compromís per Vilafranca i per el Penedès.
I el portaveu de Junts x Vilafranca, Aureli Ruiz, parlava de la seva vessant lleial i compromesa.
Finalment i abans de començar el Ple Pere Regull va demanar un minut de silenci, van ser 60 segons de gran emotivitat. Tot seguit es va iniciar la sessió plenària. Entre els acords destacats hi ha la desestimació del recurs de l’empresa SABA contra l’acord de ple del febrer que rebutja donar a l’empresa concessionària del pàrquing de la Rambla una indemnització que demanava per les pèrdues durant la pandèmia. L’acord es va aprovar amb el suport de tots els grups, menys la CUP que es va abstenir. un altre acord destacat va ser l’adjudicació de la gestió indirecta del Complex Aquàtic de Vilafranca a l’empresa Seraf, la mateixa que ho feia fins ara, i la única que s’ha presentat al concurs. És una concessió per dos anys més un de pròrroga amb unes condicions que pretenen recuperar els serveis i els abonats que s’ha perdut en l’any de pandèmia. En aquest cas l’acord es va aprovar amb els vots del govern de Junts i PSC. Ciutadans es va abstenir criticant que només es presentés una empresa al concurs. ERC i VeC es van abstenir també, reclamanrt que l’ajuntament estudiï la viabilitat de fer una gestió directa i per aquest mateix motiu la CUP hi va votar en contra. Desprès va ser el torn del debat de les diferents mocions.
VeC presentava una primera moció de suport a l’alliberament de les patents de les vacunes que es va aprovar amb el suport de tots els grups, excepte el de C’s que es va abstenir. Els Comuns també presentaven una segona moció per a la millora de la mobilitat ferroviària sostenible i pública. Després d’un llarg debat i modificacions del redactat es va acabar aprovant per unanimitat. Tot seguit ERC presentava una moció amb un seguit de propostes per a la protecció i dinamització del comerç i la restauració a Vilafranca, una moció que prèviament havien plantejat al govern per consensuar-la i que va rebre el suport de tots els grups. ERC també va presentar una altra moció per promoure la declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens del municipi de Vilafranca segons la Llei de contenció de rendes de lloguer d’habitatges. La proposta va rebre el suport de tots els grups menys el vot contrari de C’s. Per la seva banda C’s proposava l’adhesió de Vilafranca a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, moció que va rebre el suport de tots els grups. Per la seva banda la CUP va presentar una moció per a la realització d’un estudi de viabilitat extern sobre la municipalització de les zones blaves. La proposta assumia una esmena del govern i va rebre el vot unànime de tot el consistori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: