Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Maria Martí ha presentat el seu primer treball en solitari davant d’un Auditori entregat

El vilafranquí és un dels millors especialistes en corda polsada.

Ad Álgea és el projecte que aquest dissabte presentava Josep Maria Martí, fruit d’un treball d’investigació entorn les possibilitats de la tiorba a partir d’un dels repertoris en què més s’ha especialitzat al llarg dels darrers deu anys de carrera, que és el de les òperes de Händel i de Purcell.
El resultat d’aquest estudi i recerca sonora és una versió revisitada d’algunes de les àries més famoses dels dos compositors barrocs plantejades com si fossin originals per a l’instrument. En aquest sentit, la seva experiència s’alia amb joc i enginy en un original treball de síntesis però també creatiu que converteix els fragments operístics en peces per instrument sol.
Ad Álgea és el títol que porta el primer recital de tiorba sola enregistrat per Josep Maria Martí, i és també un projecte coral publicant un llibret on l’escriptor Ramón Andrés evoca les fonts històriques en què s’inspira la música, i un disc de vinil amb una peça gràfica a càrrec de Marta Cerdà, homenatge plàstic a aquest instrument barroc tan particular que és la tiorba.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: