Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull una trobada de la xarxa de ciutats Alt/Bau

La xarxa treballa per recuperar i reactivar edificis en desús i, a Vilafranca, posa el focus en el programa Vilafranca Inclusió.

Els representants de les set ciutats que formen part de la xarxa coneixeran els detalls de Vilafranca Inclusió, una iniciativa de l’Ajuntament de Vilafranca premiada pel programa europeu Urbact.

Vilafranca és una de les set ciutats que formen part d’aquesta xarxa, integrada també per Chemnitz, d’Alemanya, Rybnik, de Polònia, Torino, d’Itàlia, Seraing, de Bèlgica, Riga, de Letònia, i Constanta, de Romania. Aquest dijous i divendres, la capital de l’Alt Penedès exerceix de ciutat amfitriona d’una trobada temàtica amb representants de totes les ciutats de la xarxa. Durant la trobada, els participants comparteixen les experiències de les seves ciutats i poden conèixer in situ els programes relacionats amb la rehabilitació d’edificis que s’estan fent a Vilafranca.
Durant l’acte inaugural de la trobada, presidit per l’Alcalde Pere Regull, el regidor de Serveis Urbans i Habitatge Josep M. Martí explicava que, tot i ser casuístiques diverses, els participants s’enriqueixen coneixent les experiències de diferents ciutats.

L’expert en urbanisme Nils Scheffer és l’encarregat dels continguts que es tracten durant la visita a Vilafranca, en coordinació amb l’equip de tècnics municipals de l’Ajuntament vilafranquí. Scheffer explicava que la clau de la xarxa és el concepte de transferir coneixements, en el sentit que cal adaptar cada solució a les necessitats de cada ciutat.

Frank Feuerbach, de l’Ajuntament de la ciutat alemanya de Chemnitz, és un dels impulsors de la xarxa. En la seva visita a Vilafranca, Feuerbach comentava que estan especialment preocupats per mantenir viu el patrimoni que suposen els edificis antics.

Després de l’acte inaugural de la trobada, que tenia lloc a les instal·lacions de l’Enològica, els participants han visitat edificis rehabilitats dins el programa municipal de rehabilitació d’habitatges amb finalitats socials com el del carrer de la Palma o la Casa Feliu de la Rambla, ara en procés de rehabilitació.

La xarxa Alt/Bau forma part del programa europeu Urbact, que defineix les bones pràctiques de ciutat com projectes que funcionen bé, obtenen els resultats desitjats, han estat provats i validats i, sobretot, es poden utilitzar com a model per a altres ciutats.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: