Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Al setembre acaben les obres de la Casa de la Festa Major i s’iniciarà el projecte museogràfic

La casa de la Festa Major amplia els seus espais fins els 800 metres quadrats, i disposarà d’un nou projecte museogràfic que potenciarà un nou audiovisual i l’exposició de les figures.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, del regidor de Territori, Josep M. Martí, del regidor de promoció Econòmica, Joan Manel Montfort, i el regidor de Cultura, Raimon Gusi, tècnics municipals i de l’obra ha visitat aquest dimecres al migdia els treballs de reforma i ampliació de la Casa de la Festa Major, que ha d’estar enllestit dins de l’any vinent.

El regidor Martí ha explicat que el projecte està avançat, amb l’estructura feta i s’han cobert aigües. Recordava que el projecte contempla la remodelació de l’antic mercat del peix i un edifici de nova planta construït amb façana al carrer Muralla dels Vallets.

El regidor de Cultura, Raimon Gusi, ha avançat que l’obra estarà acabada el proper mes de setembre i a partir de llavors caldrà entrar amb la proposta museogràfica.

Per la seva banda, Pere Regull ha destacat que la nova Casa de la Festa Major és un projecte molt desitjat. Vilafranca té la Festa Major en què moltes festes majors de Catalunya s’han emmirallat i ara es potencia amb aquest edifici que dobla l’espai, de 400 a 800m2 dedicats a la Festa.

Del projecte, Regull ha posat èmfasi en la balconada a través de la qual es podrà veure l’exposició dels plafons dels balls i les peces de bestiari a la sala principal. L’edifici disposarà d’un nou audiovisual, d’un petit auditori i aules per a tallers escolars. D’aquesta manera es podrà ensenyar la Festa Major quan no és Festa Major. Una zona amb la plaça de la Vila, Santa Maria, el VINSEUM, Cal Figarot, el Palau Baltà, la biblioteca Torras i Bages i ara amb la nova Casa de la Festa Major que és molt potent i atractiva.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: