Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Setmana santa amb una ocupació del 86% a les cases rurals del Penedès

Els responsables dels allotjaments de turisme rural fan un bon balanç un cop acabada la setmana santa. Enguany s’ha observat un increment del turisme de proximitat.

En concret, el turisme rural del Penedès, ha vist com el tipus d’estades ha variat, tot i que l’ocupació de les masies i cases rurals ha superat el 85% entre divendres i dilluns. Un exemple es la masia de Mas Palou, del Pla del Penedès. La seva directora, Maria Vallès, explica que enguany les estades han estat més curtes i, majoritàriament, amb clientela de proximitat.

D’altres, com la casa rural Cal Drac, de Puigdàlber, han tingut plena ocupació aquest cap de setmana, amb clients que ja són habituals, com la Míriam Martínez, que s’hi allotja amb freqüència des de fa 10 anys.

Un cop superada la setmana santa, el balanç per part dels responsables d’allotjaments de turisme rural al Penedès, és positiu, tot i que les dades ofereixen una doble lectura. La presidenta de Masies del Penedès, Àngels Monteagudo, explica que les cases rurals i masies han estat al 86% de la seva ocupació; dades no del tot certes, comenten, ja que els aforaments estan més limitats per les restriccions sanitàries.

Ara, els allotjaments de la comarca resten a l’espera de possibles canvis en les restriccions sanitàries, que, en gran mesura, definiran el panorama i les previsions de cara als propers mesos, ja, amb la mirada posada en la campanya estival.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: