Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els allotjaments de turisme rural del Penedès inicien la temporada d’estiu amb bones sensacions

Ja des d’aquest cap de setmana, coincidint amb Sant Joan, la majoria d’establiments estan en plena ocupació que es mantindrà fins a finals d’agost.

A les portes de la revetlla de Sant Joan, que s’entén com l’entrada a la temporada estiuenca, els allotjaments turístics del Penedès es mostren satisfets i avancen que preveuen una bona temporada.

La presidenta de l’Associació Masies del Penedès, Àngels Monteagudo, explica que ja des d’aquest cap de setmana la majoria de les cases estan plenes fins a finals d’agost.

Un exemple d’aquesta bona ocupació és Cal Dragano, a Sant Martí Sarroca. La seva propietària, Imma Santacana, explica que ho tenen tot ple a partir del 15 de juliol. La majoria dels usuaris són de l’àrea metropolitana, però cada cop es recupera més turista francès.

Àngels Monteagudo també considera que s’està recuperant el volum de turistes previ a la pandèmia, i apunta que el francès és un dels que està creixent més.

Pel que fa a aquest Sant Joan la reserva en el cas de Can Dragano estava feta de fa un any, per una família que ja repeteix d’altres anys.

Una altra opció per fer turisme al Penedès són els apartaments turístics, que poden ser una bona alternativa als hotels ja que permeten una major independència i intimitat. A més, amb un perfil de turista que busca tranquil·litat i fugir de la massificació que hi ha en altres zones, però aprofitant la bona situació que té el Penedès en relació a punts d’interès turístic. Sense oblidar tampoc, com apunta Jordi Solà, propietari de Cal Negri a Vilafranca, l’aposta per l’enoturisme.

En el seu cas acostumen a tenir un turista familiar, però també molta gent que aprofita esdeveniments propers o celebracions com ara casaments, per allotjar-s’hi. Però no són els únics clients, Jordi Solà

Punts importants del calendari festiu a Vilafranca com poden ser el Vijazz, la Festa Major o algunes competicions esportives també els porten usuaris en aquest apartament turístic de la capital de l’Alt Penedès.

Solà destaca que el potencial enoturístic del Penedès continua creixement, cada cop és més conegut i suma noves propostes.

Una mostra d’aquesta bona relació entre els diferents establiments és, com explica Imma Santacana, el grup de whatsapp impulsat des del Consorci de Promoció Turística del Penedès.

En general el turista que s’acosta al Penedès busca la tranquil·litat d’una zona que malgrat tot està propera als principals centres d’interès turístic de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: