Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca ha adjudicat el servei de Bus urbà a Autocars Penedès

D’altra banda l’Ajuntament de Vilafranca acorda el no cobrament 3 mesos més de les terrasses dels establiments d’hostaleria.

Aquest dimarts s’ha celebrat la sessió ordinària de Ple del mes d’abril on s’ha portat a votació l’adjudicació del contracte del servei públic de transport urbà de viatgers de Vilafranca del Penedès. El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, explicava que es van presentar dues empreses i que la mesa va escollir com a millor opció la d’Autocars del Penedès, amb una concessió per un valor de 3’7M€ per un període de 9 anys.
El regidor de C’s, Eladio Garcia, anunciava la seva abstenció remarcant que només dues empreses licitadores és una xifra massa baixa.
El regidor de VeC, Ramon Arnabat, que va participar en la mesa de licitació apuntava el seu suport i demanava al govern que s’aprofiti per millorar el servei que s’ofereix.
En canvi per part de la CUP, Noel Viñas anunciava el vot en contra perquè només aposten per la gestió directe de tots els serveis públics.
I en nom d’ERC, el regidor Pere Sàbat, es mostrava d’acord amb la resolució tot i lamentar que encara no s’hagi fet el Pla de Mobilitat de Vilafranca.
L’adjudicació es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte l’abstenció de C’s i els vots en contra de la CUP.
D’altra banda el Ple va aprovar també una modificació de les ordenances, per mantenir el suport a determinats sectors econòmics especialment afectats per la crisi de la covid 19. S’allarga tres mesos més, fins al juny la gratuïtat de les terrasses de bars, també es manté gratuïta la taxa de mercats fins al juny i la taxa per utilització d’espais del Centre Àgora,a dreçat a les noves empreses, es rebaixa un 50%. La modificació es va aprovar amb el suport de tots els grups menys VeC que es va abstenir per entendre que alguna cosa s’hauria de cobrar per les terrasses de bar. En l’apartat de mocions ERC en presentava una per a l’adopció de mesures concretes per a la millora de l’entorn en favor de les persones amb TEA.
La regidora de Salut, Anna Doblas, va demanar que es retirés per consensuar-la amb l’entitat Autisme amb Futur. ERC la va mantenir i la moció va ser rebutjada per part del govern. L’alcalde , Pere Regull, indicava que els motius no eren per estar en contra del contingut, sinó perquè el volien tractar junt amb l’entitat.
La moció finalment va ser votada i rebutjada pels vots en contra del govern.
Tot seguit VeC presentava una moció per treballar per la implementació d’un pla d’estiu enriquit, amb activitats accessibles a totes les famílies. La moció va ser rebutjada pels vots en contra de l’equip de govern, assenyalant que ja s’estan planificant activitats subvencionades.
VeC també presentava una altra moció amb motiu del 90è aniversari de la proclamació de la segona República, moció aprovada per tots els grups, excepte C’s que es va abstenir. C’s presentava també una moció per a la implementació de màquines de reciclatge amb bonificacions, que es va aprovar amb el suport de la majoria de grups, excepte els vots en contra de la CUP i ERC.
El grup municipal de la CUP presentava una moció de rebuig als projectes de centrals eòliques i fotovoltaiques previstos al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: