Divendres, 28 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El VilaPensa ha engegat amb Josep Maria Esquirol i el mal com a problema filosòfic

Fins dilluns l’Auditori de Vinseum acollirà fins a 9 actes que conformen aquesta quarta edició del Vilapensa centrant-se enguany en parlar sobre ‘El mal dels innocents’.

La quarta edició del VilaPensa engegava aquest dilluns a la tarda amb bona resposta del públic, tant dels que podien seguir-ho presencialment a l’auditori del Vinseum com dels qui ho feien en directe per Penedès Televisió o a través de l’streaming.

L’edició d’aquest any se centre en parlar del mal, un tema que com explica Jordi Sàbat, director del VilaPensa, és molt complicat ja que tensa fins el límit el pensament filosòfic.

Sàbat recordava que des del primer any s’han marcat com a repte poder acostar a Vilafranca i el Penedès els millors pensadors, i un programa el màxim d’interessant. Dilluns obria Josep Maria Esquirol i avui és el torn de Markus Gabriel.

Els organitzadors es mostraven animats i contents, com remarcava el president de Vinseum Joan Tarrada. Des del seu punt de vista s’ha aconseguit un dels objectius del VilaPensa, que era fer més accessible la filosofia.

El catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona, Josep Maria Esquirol, va inaugurar les conferències del VilaPensa 2021 amb una intervenció titulada ‘El mal com a problema filosòfic’. Va ser una exposició magistral, amb un repàs sintetitzat sobre la reflexió en relació no tant al què és el mal sinó a el perquè del mal.

Després d’explicar quines són les distincions conceptuals i els nuclis més problemàtics i punyents en relació amb el problema del mal, el filòsof de Mediona va assajar una proposta filosòfica en la qual la reflexió és, alhora, una manera d’actuar.

Les principals conferències del VilaPensa es poden seguir cada tarda en directe per Penedès Televisió a partir de les 7 de la tarda, i també per el canal d’streaming.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: