Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El VilaPensa tanca la seva setena edició amb la certesa d’haver contribuït a la reflexió

Els organitzadors es queden amb la bona resposta del públic, que ha omplert les sales i ha mostrat un gran interès per les propostes.

Després d’una setmana d’activitats dedicades a la reflexió sobre els altres, la setena edició del VilaPensa es tancava aquest diumenge amb la lectura dramatitzada ‘Les bacants d’Eurípides’ a Cal Bolet.

Allà, la codirectora del festival del pensament del Penedès, Marta Palacín, valorava molt positivament aquesta nova edició per la bona resposta del públic que han aplegat totes les activitats proposades.

A ‘Les Bacants d’Eurípides’, el punt de partida és que un déu encara desconegut, Dionís, arriba a la ciutat de Tebes i hi provoca un esclat d’alteritat. Les actrius Màrcia Cisteró, Antònia Jaume i Marta Ossó eren les encarregades de posar veu i presència al text sota la direcció d’Albert Arribas.

La proposta teatral era una coproducció del VilaPensa i La Casa dels Clàssics amb estrena en exclusiva per a l’edició del 2024 del festival.

Un altre dels actes de la recta final del VilaPensa tenia lloc dissabte al vespre al Claustre de la Trinitat. Sota el títol ‘Alteritat i oci nocturn: sobreviure a la norma i la necessitat de construir espais segurs’, AL-V, DJ Rosario, Niña Jacarandá i Mookie conversaven sobre com el concepte d’alteritat està estretament vinculat al component polític en què es troba inscrita la música electrònica. L’acte estava coorganitzat amb el col·lectiu RAR.

També en el marc del VilaPensa, divendres es va poder veure l’obra ‘Voltaire/Rousseau. La Disputa’, de Jean-François Prévand, traduïda per Salvador Oliva i adaptada i dirigida per Josep Maria Flotats. La peça posa en escena un combat de gran importància entre dos dels filòsofs més importants del segle XVIII.

Penedès TV ha ofert bona part dels actes del VilaPensa en directe. Tots els continguts es poden recuperar a la carta al web www.rtvvilafranca.cat i al canal de YouTube.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: