Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El VilaPensa inaugura la seva setena edició reivindicant la importància de la reflexió

‘La frontera alegre, el contacte amb l’altre’, amb els periodistes Vicent Partal i Isabel Galí, obria aquest dilluns la setena edició del festival del pensament del Penedès.

El VilaPensa torna reivindicant la importància de la reflexió, de fer-nos preguntes sense afany de trobar «respostes correctes», i, enguany, posant el focus sobre el concepte dels altres.

L’Auditori del Vinseum acollia aquest dilluns a la tarda la conferència inaugural del VilaPensa. El festival del pensament del Penedès aborda, en la seva setena edició, el concepte dels altres. Per començar, els periodistes Vicent Partal i Isabel Galí van protagonitzar una primera sessió titulada ‘La frontera alegre, el contacte amb l’altre’.

Partal és autor de l’assaig ‘Fronteres’, on assenyala les fronteres oficials per mostrar que aquestes línies «imposades pel poder» no són les úniques que «governen la relació entre les comunitats humanes que formen el planeta». El periodista va reflexionar sobre la idea que tenim de les fronteres i sobre com ens emmirallem en l’altre per a reconèixer-nos a nosaltres mateixos.

Partal estava acompanyat per la corresponsal de 3Cat a París Isabel Galí, qui va aportar la seva experiència en la tasca d’explicar, a través dels mitjans de comunicació, «els altres».

Amb l’afany de prendre consciència que «tots som algun altre en algun moment i, alhora, còmplices de la norma», el VilaPensa planteja en la seva setena edició conferències, col·loquis, exposicions, taules rodones, cinema, teatre i altres activitats al respecte. El festival continua fidel a la seva raó de ser: oferir un espai de reflexió que, d’una manera o altra, enriqueixi els assistents.

La resposta del públic des de la primera edició del festival encoratja els organitzadors, Vinseum, la Càtedra Llorens i Barba – Ciutat de Vilafranca de la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament, a continuar plantejant preguntes al voltant de temes com l’escepticisme, la mort o, ara, l’alteritat.

En aquest sentit, la regidora de Cultura, Àngels Dalmau, posava l’accent en la bona resposta del públic a les propostes del VilaPensa.

Les característiques del festival, al voltant del concepte de filosofia pràctica per a gent corrent, no són habituals en els esdeveniments que s’organitzen actualment.

Durant tota la setmana, el VilaPensa continua amb múltiples activitats adreçades a tota mena de públics. Tots els actes principals són retransmesos en directe per Penedès Televisió i en streaming per la seva web. Per assistir als actes és imprescindible fer la reserva a la web entrades.vinseum.cat.

Tota la programació del festival, així com la informació relativa als ponents i als continguts de cada acte, es pot consultar al web vilapensa.cat.

Imatge: VilaPensa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: