Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El nou carril bici que unirà Vilafranca amb els Monjos estarà acabat al novembre

La primera fase dels treballs afecta el tram que va des de la rotonda de les palmeres, a l’Avinguda de Tarragona, i fins a l’Hotel Air.

Les obres avancen a bon ritme i està previst que acabin al setembre. El segon tram va de l’Hotel Air i fins a la depuradora, a tocar de Santa Margarida i els Monjos. En aquest cas les obres estan pendents de començar i la previsió és que acabin al novembre.

El nou carril bici per a vianants i bicicletes, que anirà pel lateral de la via, ha d’enllaçar el nucli urbà de Vilafranca fins al límit del terme municipal amb Santa Margarida i els Monjos. El recorregut, amb una longitud total de 2,4 Km, comunicarà amb cinc polígons industrials: Avinguda de Tarragona, Clot de Moja, Estació de Mercaderies, Domenys I i Domenys II, on hi ha unes 200 empreses i hi treballen unes 2.000 persones.

El primer tram, el que s’està executant ara, té un pressupost d’1.250.000 euros i compta amb una subvenció del 73% del pla de polígons de la Diputació de Barcelona. El segon tram té un pressupost de 391.000 euros que està finançant amb un 30% pels fons europeus FEDER.

Aquest projecte forma part de tota una estratègia de ciutat per assolir una mobilitat més sostenible que implica més itineraris per a vianants i bicicletes, sempre que sigui possible segregats.

L’alcalde explica que el carril bici ha de contribuir a un canvi d’hàbits de la ciutadania per a una mobilitat més verda i sostenible.

Per la seva part, el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, recorda que el projecte contempla superar amb seguretat les dues vies d’altes capacitats existents, la variant de la N-340 i l’autopista AP7. En el primer cas s’aprofitarà el túnel existent al c/ Calafell i el segon cas es farà un túnel soterrat a la rotonda de sortida de l’autopista a l’alçada de la depuradora.

El carril bici, que serà bidireccional, disposarà d’enllumenat amb tecnologia LED i d’àrees d’esbarjo en el seu recorregut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: