Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos es presenta a les eleccions agràries amb el lema ‘Amb Unió hi guanyes tu’

La protecció dels espais agraris i uns costos assumibles per la pagesia professional són les principals propostes d’Unió de Pagesos a les eleccions agràries.

Els propers 25 i 26 de març se celebren eleccions agràries, i el sindicat Unió de Pagesos es presenta amb el lema ‘Amb Unió hi guanyes tu’ amb la voluntat de tornar a ser el que té més representativitat. En les darreres eleccions, l’any 2016 va obtenir més del 56% dels vots i més del 67% de la representativitat.

A la seu d’Unió de Pagesos a Vilafranca, el responsable d’Organització Josep Carles Vicente, el coordinador territorial de l’Àrea Metropolitana Josep Esteve, el coordinador comarcal de l’Alt Penedès Rafel Ramon i la membre delegada d’Urbanisme a la Comissió Permanent Nacional Maria Rovira han explicat les directrius principals que presenta el sindicat en la propera cita electoral.

De fet han presentat un seguit de 12 punts que passen entre altres coses per aconseguir uns preus i una renda dignes per a la pagesia professional, un relleu generacional decidit i amb garanties, uns costos assumibles per la pagesia professional, una PAC per a la pagesia, aturar l’especulació i el model depredador dels espais agraris, o unes prestacions i cotitzacions socials per a la pagesia professional entre altres.

Com explica Josep Carles Vicente cal treballar a nivell legislatiu però també fent pedagogia amb la ciutadania per poder gaudir dels espais naturals sense interferir en l’activitat professional agrària.

Vicente recorda que cal millorar la Llei de la cadena alimentària que s’està treballant al Congrés dels Diputats, i demanen també a la Generalitat que desenvolupi i faci efectiu l’Observatori de preus per tal de poder regular situacions d’abús per part de grans distribuïdors o empreses agroalimentàries, i es faciliti a la pagesia poder decidir a qui vendre amb garanties.

Reclamen des d’UP polítiques decidides de suport al relleu generacional i de modernització del sector. Una Política Agrària Comuna que acabi amb el frau de propietaris que no es dediquen a l’agricultura i un pla sectorial agrari de Catalunya que sigui una realitat i empari la terra per a l’agricultura i la ramaderia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: