Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa del Xató de Vilafranca es reconverteix en la Quinzena del Xató, del 14 al 28 de març

Aquesta quinzena suplirà aquest any la tradicional festa del xató, i vol oferir la possibilitat tant de degustar el plat als restaurants com d’endur-se’l a casa, acompanyat d’una ampolla de vi.

La situació actual de pandèmia ha obligat, com en molts altres esdeveniments, a cancel·lar la Festa del Xató de Vilafranca d’enguany. Tanmateix, i per no perdre del tot aquesta jornada gastronòmica
característica que té el xató i el vi com a protagonistes, i per afavorir un dels sectors més afectats per aquesta crisi, l’hostaleria, des del Servei de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Ruta del Xató i del Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme de l’Alt Penedès, s’ha impulsat la Quinzena del Xató.

Aquesta iniciativa amb el nom ‘De la rambla als restaurants’ estarà en marxa del 14 al 28 març, amb la participació de setze restaurants de la Vila que, de manera voluntària, s’han adherit a la campanya. Aquests restaurants tindran preparats xató tant per consumir al mateix restaurant com per endur-se’l. La Quinzena, a més, promocionarà amb la consumició o compra per emportar de dos xatons i una ampolla de vi, el regal d’una altra ampolla de vi de quatre cellers de Vilafranca, que caldrà recollir a l’Oficina de Turisme de Vilafranca amb el tiquet que facilitaran els restaurants. Dolors Rius, regidora de Turisme de l’Ajuntament explica que la iniciativa vol donar suport a sectors que ho han estat passant malament aquests mesos.

Un altre canvi enguany afecta els tallers de xató per als infants, que tampoc es poden fer de manera presencial com era habitual a la rambla. Per tant es posa en marxa un concurs que té per objectiu publicar un vídeo a Instagram fent el xató. Aquesta vegada amb el mestre xatonaire el vilafranquí Manel Vázquez, participant a Masterchef Júnior de TVE. En el concurs hi haurà tres premis, al xató més original, al plat més ben presentat i al vídeo més divertit. Es pot consultar el funcionament i les bases del concurs a la web de turisme.

Finalment, i també al perfil d’Instagram @turismevilafranca, hi haurà un sorteig per totes aquelles persones que comparteixin una imatge relacionada amb el xató per aquesta xarxa amb l’etiqueta #QuinzenadelXató.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: