Divendres, 23 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall recupera bones sensacions i torna a xifres pre-pandèmia aquest 2022

Després de dos anys en que s’ha mantingut la fira amb formats adaptats a les situacions sanitàries, l’edició d’enguany ha tornat a ser la de la normalitat.

Diumenge al matí la sensació de l’organització de la Fira del Gall era del tot positiva, venint d’un dissabte en que les xifres de venda de galls i de racions de la carpa gastronòmica havien estat molt bones. I el nombre de visitants, tot i sense xifres definitives, apuntava també cap a recuperació de nombres pre-pandèmics. Dolors Rius és la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vilafranca.

Rius apuntava que la Fira sempre ha estat una aposta d’èxit, superant les limitacions que han tingut els darrers anys per qüestions sanitàries, i sempre s’ha mantingut com a una de les cites anuals importants a la vila. Per ella el secret són els tres pilars sobre els quals es sustenta la fira. El gall, els vins de D.O Penedès i la gastronomia.

De la seva banda el portaveu de l’equip de govern, Aureli Ruiz, destacava la personalitat que la fira dona a la vila.

També recordava que la Fira ha anat adaptant-se i posant en valor canvis obligats com el de tenir l’aviram sota cobert que s’ha aprofitat per fer créixer el recinte firal cap a la zona esportiva.

La Fira es va inaugurar dissabte al matí, un cop les autoritats van arribar al recinte firal des de l’Ajuntament, amb en Tomasot i la Ballarica ja animant el passeig fins el Parc de Sant Julià.

Un cop al recinte firal, les autoritats amb l’alcalde de Vilafranca al capdavant van fer el recorregut i van adquirir diverses peces d’aviram que es destinen a centres benèfics de la vila. En aquesta ocasió el convidat d’honor en aquesta inauguració era el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès que destacava el fet d’una fira amb més de 350 anys d’història. Per ell era un simbolisme de les arrels i tradicions que es conserven, però que al mateix temps continuen sent un impuls de futur.

El gall és el gran protagonista de la Fira, d’una banda les peces d’aviram que s’exposen i venen; però també per que és l’ingredient principal de la mostra gastronòmica.

Des de l’Associació de Criadors, el seu president Rafael Moliner es mostrava content tot remarcant que s’havia tornat a recuperar la normalitat perduda els dos darrers anys.

Un altre dels criadors, el Carles Herrero de Cal Nadal, també es mostrava satisfet de la recuperació de les xifres de vendes.

Des del restaurants la valoració aquest 2022 també ha estat del tot positiva, i es destaca el fet que molts dels consumidors demanen plat de gall. Oriol Llavina, el Cigró d’OR

El complement final són els vins de la D.O Penedès, que es podien gaudir a la haima que per segon any s’instal·lava al parc de Sant Julià, també al pavelló de la gastronomia i encara en els diversos tasts que es van fer a la zona entre pavellons de la zona esportiva. Laia Roig, cap de comunicació de la D.O Penedès recordava que han participat17 cellers i més de 30 referències en aquest espai obert de degustació de vins.

Tot plegat una excel·lent oportunitat un any més de gaudir en un espai prou ampli de l’aviram del Penedès, ja fos cuinat o comprant-lo per cuinar-lo a casa, i maridar-lo amb els vins de la D.O Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: