Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Covid-19 ha eixamplat la «crisi de drets socials» segons el Síndic de Greuges de Catalunya

La Sindicatura de Greuges de Catalunya ha presentat l’informe anual de la institució corresponent al 2020, un any marcat per la pandèmia.

L’informe destaca els problemes en l’accés a la salut, la desigualtat en l’educació, la vulnerabilitat de la gent gran en residències, la temeritat sobre la natura i el clima, l’emergència de l’habitatge com a element vital, l’empobriment del treball i l’emprenedoria i l’erosió creixent de drets i llibertats.

El 2020 ha estat l’any en què s’han presentat més queixes de tota la història de la institució i, per primer cop, s’han superat les 11.000.

L’àmbit social és el que agrupa un major nombre de queixes, passant del 28% dels darrers anys al 38% d’aquest 2020.

L’informe recull que a Vilafranca s’han fet un total de 75 actuacions, que inclouen 27 queixes i 48 consultes.
El Tinent d’alcalde Coordinador de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social Ramon Zaballa destaca que l’Ajuntament ha treballat per evitar un major impacte de la crisi del coronavirus amb el pla de xoc i una especial atenció als àmbits de serveis socials i gent gran, salut i educació.

Zaballa apunta que l’informe del síndic és una eina útil per tenir en compte i seguir treballant en aquesta línia perquè la crisi no es converteixi en estructural.

Pel que fa a les dades globals de l’Alt Penedès, s’han fet un total de 278 actuacions, 126 queixes, cap actuació d’ofici i 152 consultes. A la comarca, les actuacions en polítiques socials han representat un 34,5% de les intervencions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: