Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat de compra venda d’habitatge a Vilafranca es revifa després d’un any a la baixa

La pandèmia i la situació econòmica i social que se n’ha derivat va alentir el mercat immobiliari l’any passat, i ara sembla que es detecta una certa revifada en aquests primers mesos de 2021.

Les immobiliaris a Vilafranca han començat a detectar aquests darrers mesos una revifada en la compra i en l’interès per el lloguer. Després d’un final d’any on habitualment la venda d’habitatge s’alça; el mes de gener també acostuma a ser fluix. Aquest febrer ha vist una certa revifada, segons explica el gerent de Finques Anoia Penedès, Max Jané. Considera que després de tota la incertesa que es va viure l’any passat, aquest 2021 es pot començar a notar una millora a tots els nivells.

En els darrers anys els preus de lloguer s’havien disparat molt, però darrerament s’han frenat principalment a causa de l’augment de construcció d’obra nova.

El que no s’ha produït tampoc és grans rebaixes en els preus, un fet que sí es va donar en la crisis econòmica del 2008. Jané considera que els preus dels pisos de lloguer a Vilafranca no són elevats, i que es troben en consonància amb els municipis de tipologia similar. Apunta també que hi ha poca oferta de pis de lloguer, i en aquest sentit remarca que part de la culpa la tenen les administracions que han fet molt poca obra pública. Explica que una possible opció seria aprofitar els pisos que embaguen les entitats bancàries per tal de posar-los a lloguer a preus assequibles.

La visió d’un cert rellançament en el mercat immobiliari també la tenen a l’oficina de Don Piso a Vilafranca. La seva delegada a Vilafranca, Wendy López, explica que l’any 2020 la situació provocada per la pandèmia va causar que s’anul·lessin visites tant per les restriccions com per la por al virus. Ara s’està detectant una revifada, sobre tot de gent de fora de la comarca que busca habitatges amb més espais i sortides a l’exterior a preus més assequibles que a les grans ciutats.

El preu mig d’un habitatge nou a Vilafranca estaria entre els 1.500 i els 1.800 € per metre quadrat, no havent experimentat baixades ja que la demanda d’habitatge s’ha mantingut en aquests anys.

Pel que fa al lloguer, López parla de la llei que regula els preus que va aprovar el govern de la Generalitat i que des del seu punt de vista no ha tingut un efecte important a Vilafranca. Continua apuntant que hi ha més demanda que oferta.

Aquests darrers mesos la sensació és que la construcció d’obra nova a Vilafranca ha anat creixent, i són visibles força grues en espais de la vila. Uns pisos que es destinen en principi a compra-venda, i no al mercat de lloguer, que al menys a Vilafranca sembla que continua tenint un dèficit important.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: