Dimarts, 5 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Falten pisos de lloguer a l’Alt Penedès

L’alta demanda i la poca oferta, sumada a la nova llei d’habitatge, provoca que cada cop hi hagi menys pisos de lloguer.

El passat mes de juny va entrar en vigor la nova llei d’habitatge amb la finalitat de millorar l’accessibilitat a l’habitatge, entre d’altres aspectes. Tot i això, ha generat un efecte contrari, ja que els professionals del sector han percebut menys pisos a lloguer a causa de la nova Llei sumat a la “guerra de preus” per part de les immobiliàries per atraure operacions de lloguer. Avui analitzem com està el panorama dels lloguers a Vilafranca i comarca.

La nova Llei d’habitatge està influint de manera directa en el funcionament del sector residencial. Una de les mesures aprovades és cobrar al propietari en comptes de l’inquilí els honoraris dels professionals immobiliaris pels serveis d’intermediació prestats en operacions de lloguer.

Davant les diverses mesures de la nova llei d’habitatge, s’han generat dos efectes als propietaris amb pisos de lloguer: En primer lloc, els propietaris, en assumir el pagament d’honoraris, han buscat l’agència que cobri menys, generant una guerra de preus entre les agències immobiliàries. Per altra banda, molts propietaris han decidit posar el seu pis en venda, fent que hi hagi menys pisos de lloguer.

L’Alt Penedès no n’està al marge, de fet s’han vist afectats per la Llei d’Habitatge. Eloi Martí és comercial responsable de lloguers de Serra Immobiliària.

Des de CYP assessors Vilatax serveis immobiliaris emfatitzen quins són els requisits que es demanen als llogaters, entre tota la demanda que tenen.

Arran la poca oferta que hi ha, les immobiliàries comenten que no tenen un paper fàcil. En primer lloc posen sobre la taula que els pisos volen, i a més, l’última paraula sempre la tenen els propietaris.

La Sira i la Maria busquen pis a Vilafranca, juntament amb una altra companya. Les tres tenen feina estable, però des del setembre que no troben res que baixi dels 900 €.

El fet de ser joves fa que en moltes ocasions siguin l’última opció.

Moltes persones joves opten perquè algun familiar els faci d’avalador, per la incertesa del seu futur laboral.

Amb tot, la situació és del tot complexa i complicada. Molta demanda, poca oferta, preus elevats i una llei d’habitatge que decanta als llogaters a optar per la venda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: