Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Vilafranca, un dels 140 municipis on s’aplicarà la limitació del preu del lloguer

Vilafranca, un dels 140 municipis on s’aplicarà la limitació del preu del lloguer

El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha tret a informació pública la delimitació dels municipis.

La Generalitat de Catalunya ha tret a informació pública fins al proper 19 de juliol la delimitació dels municipis que es declararan zones de mercat residencial tensionat i on s’aplicaran les mesures de limitació de les rendes del lloguer que preveu la nova Llei estatal pel dret a l’habitatge. Són 140 municipis amb una oferta insuficient d’habitatge assequible i que compleixen els requisits que marca la llei per implementar les mesures de contenció de les rendes. Vilafranca, junt amb 9 municipis més de la Vegueria del Penedès, es troba entre aquests 140 municipis que compleixen els requeriments per ser declarats àrees tenses.
En aquests municipis és on el Govern de la Generalitat aplicarà les mesures de contenció de les rendes que recull la llei estatal. Així, el lloguer dels nous contractes no podrà superar el preu del darrer contracte vigent els últims cinc anys, un cop aplicada la clàusula d’actualització anual d’aquell contracte. I, a més, quan es tracti d’un gran tenidor, el lloguer no podrà ser superior a l’Índex de referència del preu de lloguer.
L’Ajuntament de Vilafranca fa una crida a col·lectius, empreses i particulars a presentar les al·legacions que considerin oportunes a aquesta declaració d’àrees tenses. Així mateix, per qualsevol aclariment o informació sobre aquestes mesures, les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: