Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es reprèn la vacunació d’AstraZeneca i es preveu vacunar tots els dies de matí i tarda

Pel que fa a les xifres de vacunació al Penedès estem per sota de la mitjana de Catalunya. A l’Alt Penedès un 3’85% de la població ja ha rebut les 2 dosis, mentre que al Baix Penedès, només un 3’01%

La vacunació amb la farmacèutica AstraZeneca ha estat aturada des del passat 15 de març per estudiar els casos de trombosi en algunes persones a qui se’ls havia subministrat. Després que l’Agència Europea de Medicaments confirmés que la vacuna és segura, aquest dimecres es reprèn la vacunació a l’estat espanyol i, per tant, també al local dels Falcons que és el punt que s’ha habilitat a Vilafranca. A més de la represa també s’ha ampliat la franja d’edat. Ara s’ha establert que la vacuna s’injecti a persones fins als 65 anys. Segons fonts dels Centres d’Atenció Primària, per ara únicament s’està administrant la vacuna d’AstraZeneca al local dels Falcons de Vilafranca però està previst anunciar properament nous espais. Una altra de les previsions és ampliar al cap de setmana també l’agenda de vacunació i fer-ho en horaris de matí i tarda. Tot plegat anirà en funció de les dosis que vagin arribant a la setmana. Ahir es va anunciar també que després de Setmana Santa començaria la vacunació a la població general amb l’objectiu d’arribar a les 500.000 persones vacunades setmanalment. Ho explicava el vicepresident en funcions, Pere Aragonès.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va aclarir que tot plegat dependrà de les dosis que vagin arribant tenint en compte els entrebancs que s’han anat trobant en les darreres setmanes.
Pel que fa a les xifres de vacunació al Penedès estem per sota de la mitjana de la resta de Catalunya. A l’Alt Penedès un 3’85% de la població ja ha rebut les dues dosis, mentre que al Baix Penedès, únicament un 3’01% està totalment vacunat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: