Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca té a punt el desplegament logístic per poder celebrar les eleccions amb normalitat

Segons les dades que te l’Ajuntament la Junta Electoral de Zona només ha acceptat 12 al·legacions per no acudir a les meses electorals el 14F.

Divendres, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, s’havien presentat a la junta electoral de zona de Vilafranca 303 excuses per tal de no presentar-se a les meses aquest diumenge per complir amb el deure de ser president o vocal en la cita electoral.

La setmana anterior la xifra era de 245 excuses presentades a la Junta Electoral de Zona, per tant en una setmana havia crescut força el nombre d’al·legacions presentades.

Malgrat aquesta situació, es preveu que les 44 meses previstes per aquesta cita electoral es podran constituir sense complicacions, ja que la majoria d’aquestes demandes per eximir-se de ser a les meses han estat desestimades per la Junta Electoral. Argemí Curto el responsable de l’organització de processos electorals de l’Ajuntament, explica que la Junta els ha notificat 72 demandes, de les quals se n’han acceptat 12.

Curto explica que en dues meses la Junta Electoral els va avançar que es podria donar una manca de persones per constituir les taules, però al final ho van desestimar.

Recordem que en aquesta ocasió a Vilafranca hi ha 3 col·legis electorals més que en les darreres eleccions, arribant a 15 espais on es podrà exercir el dret a vot. Això significa que són 396 les persones triades per anar a les meses, entre titulars i suplents.

Per aquest diumenge s’han recuperant la majoria de centres escolars de la vila per acollir punts de votació tot aprofitant que el dilluns dia 15 és un dia de lliure disposició per les escoles. Aquesta decisió s’ha pres per aplicar les mesures dictades per el Procicat per vetllar per la seguretat en relació a la COVID 19. Amb més col·legis electorals i més meses es vol evitar aglomeracions i cues ja que s’ha reduït el nombre de persones que ha d’acudir a votar a cada una de les meses.

Així s’han deixat d’utilitzar espais petits o poc ventilats com podien ser les associacions de veïns de la Barceloneta i Sant Julià, i s’incorpora algun espai diferent com l’edifici de l’Ajuntament que acollirà per primer cop una mesa electoral. En la mesura del possible la voluntat ha estat també que hi hagi un espai proper on votar, i que la ciutadania no hagi de fer grans desplaçaments dins de la vila per exercir el seu dret a vot.

A Vilafranca està doncs a punt tota la infraestructura per tal que els 27.556 votants puguin exercir amb normalitat el seu dret aquest diumenge en les eleccions al Parlament de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: