Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Arrenca la jornada electoral sense incidències destacables a Vilafranca del Penedès

Arrenca la jornada electoral sense incidències destacables a Vilafranca del Penedès

A les 9h s’han obert les portes dels col·legis electorals, en uns comicis marcats per la incertesa a causa de l’època estival i per l’alt índex d’abstenció de les darreres eleccions

Un total de 28.235 vilafranquines i vilafranquins estan cridats a les urnes aquest diumenge 23 de juliol per escollir els representants de la circumscripció de Barcelona al Congrés de Diputats i al Senat. A la capital de l’Alt Penedès hi ha operatius 14 centres electorals i un total de 44 meses amb 132 persones entre presidents i vocals.

A primera hora del matí, han obert portes tots els centres amb completa normalitat. Argemí Curto, organitzador de les eleccions de l’Ajuntament de Vilafranca, comentava que no hi havia incidències destacables i que totes les meses s’han pogut constituir, un aspecte que els preocupava, afirmava.

A causa de la calor, la novetat de la jornada ha estat el canvi d’ubicació de les sis meses que abans es trobaven al Gimnàs Mestre Recasens, que s’han traslladat a l’Enològica, ja que aquest és un espai amb bona ventilació i refrigeració. D’aquesta manera, en aquest indret hi ha 10 meses en funcionament.

Precisament, en aquest mateix punt, molts electors es mostraven confusos pel canvi de localització, pel fet que no sabien ben bé a quina urna s’havien de dirigir. Per tot plegat, diversos apoderats i voluntaris s’han apropat en aquest espai per ajudar als indecisos.

D’altra banda, i per tal d’evitar els efectes de la calor, s’han distribuït entre els membres de les meses ampolles d’aigua fresca i s’han instal·lat ventiladors, un aspecte que molts agraïen. Tanmateix, hem parlat amb alguns presidents i vocals, i ens comentaven que s’hi han hagut de reorganitzar les seves vacances, per tal de poder ser-hi avui a les meses.

Com ja és habitual, a les 14 h del migdia i a les 18 h de la tarda es donaran a conèixer les dades de participació, unes xifres incertes a causa de l’alt índex d’abstenció dels darrers comicis. Ara bé, entre els representants de les meses, molts comentaven que, de moment, l’afluència de gent és alta.

Així doncs, fins a les 20 h del vespre, restaran oberts tots els centres electorals per poder exercir el dret a vot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: