Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acull una nova edició del Tresca Jove que ofereix un Curs de Monitor de Lleure

Es tracta d’un projecte finançat al 100% per la Cambra de Comerç de Barcelona.

La Fundació Catalana de l’Esplai i el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca s’alien un any més per desenvolupar el Tresca Jove a la vila, i oferir a les persones joves que estan a l’atur l’oportunitat de formar-se en l’àmbit de l’educació en el lleure, a través del títol oficial de Monitor/a de Lleure infantil i juvenil, homologat per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un projecte finançat al 100% per la Cambra de Comerç de Barcelona.

El regidor de Joventut Miquel Medialdea remarcava que des del servei de Joventut treballen amb la vocació d’oferir oportunitats d’inserció als joves.

Des que la Fundació Catalana de l’Esplai va engegar el projecte l’any 2010, ja s’ha impartit en 15 municipis diferents amb un total de 1.170 joves participants. El 22% troben feina relacionada amb el món del lleure i un 36% troben feina, un 20% retorna a l’educació formal. El responsable d’inserció de la fundació, ressaltava la varietat de llocs de feina als que es poden optar amb aquesta titulació.

A banda de la formació necessària per disposar del títol de monitor/a de lleure, el projecte inclou un mòdul de treball específic en competències i habilitats primordials per al desenvolupament i creixement personal i professional: autoconeixement, gestió de les emocions, visió crítica, resolució de conflictes i el treball en equip a través de l’acompanyament tant individual com grupal, i un mòdul de pràctiques.
La tercera edició del projecte a Vilafranca es realitzarà de manera presencial, seguint totes les mesures COVID-19, a l’espai jove La Nau del 13 d’abril al 21 de juny de 2021, de dilluns a divendres, de les 9 a les 14 h (part teòrica), i a partir del juliol els i les joves participants realitzaran el mòdul de pràctiques i la memòria del projecte.
Té una durada de 410 hores obligatòries i s’ofereixen 20 places a joves de 18 a 29 anys. Tota la informació i les inscripcions es poden fer a la web de joventut.vilafranca.cat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: