Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Es plantaran una seixantena d’arbres a Vilafranca en la campanya de reposició d’enguany

Es plantaran una seixantena d’arbres a Vilafranca en la campanya de reposició d’enguany

Se substituiran arbres que s’han hagut de retirar aquests darrers anys, i bona part se situaran al barri de la Girada. Seran arbres de 15 espècies diferents mirant d’adaptar-les a l’espai.

La setmana vinent començaran els treballs de reposició de vora una seixantena d’exemplars d’arbres a Vilafranca que en els darrers anys s’han hagut de retirar perquè estan morts, en un estat precari que representen un risc, que han sofert algun vandalisme, que han patit accidents, que han estat afectats per obres o per algun episodi climatològic sever.

Es plantaran un total de quinze espècies diferents, depenent de si es manté l’espècie del carrer, o es canvia per una espècie més adaptada o adient a l’espai disponible.

Enguany la plantació es realitzarà majoritàriament al barri de la Girada, on es plantaran un total de 31 arbres. Majoritàriament, la plantació es realitzarà al carrer Lluis M. Güell, on es plantarà una nova espècie, amb l’objectiu de millorar la superfície arbòria del carrer per tal que els arbres proporcionin els seus potencials beneficis com ara emissió d’oxigen, amortiment del soroll, absorció de partícules contaminants, reducció de la temperatura ambiental a l’estiu.

La resta d’arbrat previst per reposar se situarà força distribuït per la resta de la vila. Es preveu plantar als barris de la Barceloneta-Sant Magí, Espirall, Molí d’en Rovira, Poble Nou, Sant Julià, i a la Zona Esportiva.

Seguint les directrius del Pla de gestió de l’arbrat a l’espai públic de Vilafranca, amb la plantació d’arbrat es pretén fomentar el desenvolupament de la superfície arbrada viària, entenent que cal disposar d’un patrimoni arbori divers, en bon estat, segur, i adaptat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: